Κόσμος

Ινδονησία: Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες μετά τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ

Πάνω από 50 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από το φονικό σεισμό στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας που έπληξε νωρίτερα τη Δευτέρα (21.11) την περιοχή Σιαντζούρ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής.

“Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σκοτώθηκαν 56 άνθρωποι… Σχεδόν 700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί”, δήλωσε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι MetroTV ο Ερμάν Σουερμάν, κυβερνητικός αξιωματούχος από τη Σιαντζούρ, την πόλη στη Δυτική Ιάβα στην Ινδονησία όπου εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Το MetroTV μετέδωσε πλάνα που δείχνουν εκατοντάδες τραυματίες να δέχονται ιατρική φροντίδα στον χώρο στάθμευσης ενός νοσοκομείου.

Εμπορικά καταστήματα, ένα νοσοκομείο και ένα ισλαμικό οικοτροφείο της πόλης έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό, ενώ προκλήθηκε και κατολίσθηση, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν φωτογραφίες πολλών κτιρίων της Σιαντζούρ, οι σκεπές των οποίων έχουν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολίτες ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

«Καλούμε τους ανθρώπους να παραμείνουν προς το παρόν έξω από τα κτίρια, δεδομένου ότι μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η διευθύντρια της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ινδονησίας Ντβικορίτα Καρναβάτι.

https://twitter.com/realzaidzayn/status/1594626967965700097?s=20&t=77rZp4g_loXfhIm3lr-DLw

Όπως είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της επαρχίας Ριντουάν Καμίλ, ο αριθμός των νεκρών πιθανόν να αυξηθεί περαιτέρω από τους 56 που είναι τώρα καθώς οι διασώστες δεν έχουν ακόμη προσεγγίσει περιοχές που έχουν αποκλειστεί από τις κατολισθήσεις.

Όπως είπε ο Σουερμάν, συγγενείς των θυμάτων έχουν συγκεντρωθεί στο νοσοκομείο της πόλης Σαγιάνγκ.

“Προς το παρόν αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε επείγουσα κατάσταση σε αυτό το νοσοκομείο. Τα ασθενοφόρα εξακολουθούν να έρχονται στο νοσοκομείο από τα χωριά. Υπάρχουν πολλές οικογένειες σε χωριά που δεν έχουν απομακρυνθεί”, είπε ο ίδιος.

Ο επικεφαλής διαχείρισης φυσικών καταστροφών της χώρας, ο Σουχαριάντο, είπε ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Σιαντζούρ αλλα οι πληροφορίες “εξακολουθούν να εξελίσσονται”.

A view shows the aftermath of an earthquake in Cianjur Regency, Indonesia, November 21, 2022. Indonesian National agency for Disaster Countermeasure (Badan Nasional Penanggulangan Bencana)

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Σιαντζούρ, ο Ντόνι Χέρμαγουαν, δήλωσε στο Metro TV ότι οι αρχές διέσωσαν μια γυναίκα και ένα μωρό από κατολίσθηση, αλλά ένας τρίτος κάτοικος βρέθηκε νεκρός.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα Τζακάρτα, όπου πανικόβλητοι οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, ενώ ουρανοξύστες σείστηκαν από το σεισμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικές μαρτυρίες για ανθρώπινα πειράματα και βασανιστήρια σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Βόρεια Κορέα - «Χρειαζόμασταν "αντικείμενα" για ενίσχυση του στρατού»
Πρώην κρατούμενοι και διοικητικοί υπάλληλοι του Camp 22 επιβεβαίωσαν τη φρίκη που βίωναν οι κρατούμενοι μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και περιγράφουν όσα είδαν με τα μάτια τους
Η σημαία της Βόρειας Κορέας
Το «ιδιαίτερο» και πολυτελές τελευταίο γεύμα θανατοποινίτη που εκτελέστηκε με τουφέκι στη Νότια Καρολίνα
Ο Μαχντί κλήθηκε να επιλέξει τον τρόπο θανάτωσής του ανάμεσα στην ηλεκτρική καρέκλα, τη θανατηφόρα ένεση και το εκτελεστικό απόσπασμα, και επέλεξε «την λιγότερο επίπονη μέθοδο εκτέλεσης»
Ο Mikal Mahdi
Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει συμμάχους στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα - Ανάλυση του CNN
«Για τον Αμερικανό πρόεδρο, η προσπάθεια να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο διεθνές μέτωπο ενάντια στο Πεκίνο ίσως αποδειχθεί η πιο δύσκολη αποστολή της δεύτερης θητείας του» τονίζει το αμερικανικό δίκτυο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο 2