Τετάρτη, 2 Οκτ.
25oC Αθήνα

Ιωνάς Καρούσης: Καρέ καρέ η τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ που στοίχισε τη ζωή στον 26χρονο Έλληνα

Ιωνάς Καρούσης: Καρέ καρέ η τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ που στοίχισε τη ζωή στον 26χρονο Έλληνα

Δεν χωρούν λόγια για να περιγράψουν τον ανείπωτο πόνο της οικογένειας Καρούση, των Ελλήνων γιατρών, που ζουν στο Ισραήλ, οι οποίοι έχασαν τον γιο τους Ιωνά από τρομοκρατική επίθεση.

Το μοναχοπαίδι τους, ο Ιωνάς Καρούσης έπεσε νεκρό από τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, το βράδυ της Τρίτης (01.10.2024).

Ο καθηγητής νευρολογίας Δρ. Δημήτρης Καρούσης και η σύζυγός του παιδίατρος, Ράνια Καρούση, ζουν στο Ισραήλ από το 1988. Δέκα χρόνια αργότερα έφεραν στον κόσμο τον γιο τους, Ιωνά, τον οποίο καμάρωναν όσο μεγάλωνε και ακολουθούσε τα όνειρά του.

Μέχρι που οι τρομοκράτες του έκοψαν αναπάντεχα το νήμα της ζωής.

Καρέ – καρέ το χρονικό του τρόμου

Όλα έγιναν, περίπου στις 19.00 (ώρα Ελλάδος) το απόγευμα της Τρίτης, όταν οι δύο «μοναχικοί λύκοι» έβαλαν σε εφαρμογή το δολοφονικό τους σχέδιο.

Οπλισμένοι, ο ένας με αυτόματο όπλο και ο άλλος με μαχαίρι, βγήκαν από ένα τζαμί, στη συνοικία της Γιάφας, με κατεύθυνση προς τον κοντινό σταθμό του τραμ, στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ.

Αυτό είναι το τζαμί στο όπου κρύβονταν οι τρομοκράτες πριν ανοίξουν πυρ

Κυριευμένοι από δολοφονικό μένος επιβιβάστηκαν στον συρμό του τραμ, πυροβολώντας και μαχαιρώνοντας ανυποψίαστους και αθώους επιβάτες. Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν και κρατώντας ψηλά το όπλο και το μαχαίρι και ξεκίνησαν δεύτερο κύκλο σφαγής σε όσους περίμεναν στη στάση Σντερότ – Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα.

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει τους δύο τρομοκράτες, ένας από τους οποίους είχε στα χέρια του αυτόματο όπλο και ο άλλος μαχαίρι, ντυμένοι στα μαύρα, να περιφέρονται κατά μήκος του σταθμού πριν αρχίσουν να πυροβολούν και να σκοτώνουν.

Τα βίντεο που τραβήχτηκαν λίγα λεπτά μετά την επίθεση, σοκάρουν. Στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ κείτονται νεκροί άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο αδικοχαμένος Ιωνάς.

Ένας από τους τραυματίες κατέληξε λίγη ώρα μετά, υποκύπτοντας στα τραύματά του.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία του Τελ Αβίβ, οι δράστες εξουδετερώθηκαν από τα πυρά ενός πολίτη και ενός φύλακα που ήταν στο σημείο. Λουλούδια και κεριά στο σημείο της επίθεσης

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, στο σημείο της επίθεσης, λουλούδια και κεριά έχουν πλημμυρίσει τη στάση του τραμ, μπροστά στην οποία άνοιξαν πυρ οι δύο Παλαιστίνιοι.

Άνθρωποι φτάνουν εκεί περπατώντας για να αφήσουν ένα λουλούδι και στέκονται σιωπηλοί μπροστά στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους 7 αθώοι πολίτες, από το δολοφονικό μένος των τρομοκρατών.


Αυτό είναι το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 26χρονος Έλληνας, Ιωνάς Καρούσης, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, την ελληνική κοινότητα του Ισραήλ και ολόκληρο το πανελλήνιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις