Κόσμος

Ιορδανία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Στους επτά ανέρχονται οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Ιορδανία, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο 21 ανθρώπων, κυρίως μικρών παιδιών, από τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, άλλοι πέντε άνθρωποι αγνοούνται. Οι αρχές απομάκρυναν 3.762 τουρίστες, διαφόρων εθνικοτήτων, από τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας.

Από τη συνεχή βροχόπτωση στην περιοχή Ντάμπαα, στα νότια του Αμάν, έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ανέφερε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιουμάνα Γκουναϊμάτ.

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο γυναίκες και ένα μικρό κορίτσι. Η εκπρόσωπος κάλεσε τους πολίτες που κατοικούν κοντά σε ρέματα, σε γέφυρες και σε σήραγγες να φύγουν από τα σπίτια τους και να αναζητήσουν αλλού ασφαλές καταφύγιο γιατί αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές απόψε το βράδυ και αύριο, Σάββατο.

Άλλο ένα παιδί σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από τα νερά στην περιοχή της Μάνταμπα, στα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Οι διασώστες αναζητούν άλλους πέντε ανθρώπους που αγνοούνται στην περιοχή αυτή.

Ελικόπτερα και τεθωρακισμένα έχουν αναπτυχθεί στις πληγείσες περιοχές για να βοηθήσουν τους πολίτες που έχουν αποκλειστεί από τα νερά και να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Το υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, τα νερά έφτασαν σε ύψος τα τρία με τέσσερα μέτρα σε ορισμένες ζώνες στην περιοχή της Πέτρας και στην έρημο του Ουάντι Μούσα.

Στις 26 Οκτωβρίου 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά τις καταρρακτώδεις βροχές στη δυτική Ιορδανία. Τα περισσότερα θύματα ήταν παιδιά ηλικίας 11-14 ετών που συμμετείχαν σε μια σχολική εκδρομή στη Νεκρά Θάλασσα. Λίγες ημέρες αργότερα, οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011