Κόσμος

Ιορδανία: Βρέθηκε νεκρό το κοριτσάκι που είχε χαθεί στις φονικές πλημμύρες

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση ενός μικρού κοριτσιού στην Ιορδανία, το οποίο αγνοείτο από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την χώρα.

Συνολικά, 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας δύτης της Πολιτικής Προστασίας έχασαν τη ζωή τους λόγω των πλημμυρών που έπληξαν την Ιορδανία την Παρασκευή (09.11.2018), και 29 τραυματίστηκαν. Οι αρχές χρειάστηκε επίσης να απομακρύνουν σχεδόν 4.000 τουρίστες από την αρχαία τοποθεσία της Πέτρας.

«Τέλος των επιχειρήσεων έρευνας μετά τον εντοπισμό στη Μαντάμπα του πτώματος του κοριτσιού που αγνοείτο», ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Μουστάφα Αλ-Μπαζάια, ο οποίος διευκρίνισε πως το κοριτσάκι παρασύρθηκε από τα νερά.

Ο θάνατος αυτός ανεβάζει στους οκτώ τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη Μαντάμπα, νοτιοδυτικά του Αμάν. Άλλοι τέσσερις πέθαναν στην Νταμπάα, νότια της πρωτεύουσας, και ένα κορίτσι στη Μάαν, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Φέτος το φθινόπωρο στην Ιορδανία σημειώθηκαν πολλά επεισόδια πλημμυρών. Στις 26 Οκτωβρίου, 21 άνθρωποι –στην πλειονότητά τους έφηβοι που συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας– έχασαν τη ζωή τους λόγω των καταρρακτωδών βροχών στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Μερικές ημέρες αργότερα οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού αναγκάστηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά μέσα στο ίδιο τους το σπίτι»: Σοκαριστικές περιγραφές από το αιματοκύλισμα στη Συρία - Στο στόχαστρο οι Χριστιανοί
«Πολλοί χριστιανοί έχουν χάσει τη ζωή τους» τονίζει ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης περιγράφοντας τις βιαιότητες των τελευταίων ημερών
Ένα στρατιωτικό κονβόι στη Συρία