Κυριακή, 20 Οκτ.
20oC Αθήνα

ΗΠΑ: 5 νεκροί από έκρηξη φυσικού αερίου

Το εργοστάσιο που σημειώθηκε η έκρηξη.
Το εργοστάσιο που σημειώθηκε η έκρηξη.

Ισοπεδώθηκε μια ολόκληρη περιοχή στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ από την έκρηξη σε εργοστάσιο κατά τη διάρκεια δοκιμής του δικτύου μεταφοράς

Κανείς δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει πόσοι άνθρωποι μπορεί να είναι θαμμένοι στα ερείπια του εργοστασίου δήλωσε ο διοικητής της τοπικής πυροσβεστικής όμως οι νεκροί αυτή την ώρα ανέρχονται στους πέντε, ενώ ακόμη 12 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 11:30 τοπική ώρα, στις εγκαταστάσεις παραγωγής γκαζιού “Kleen” ισχύος 620 μεγαβάτ, στο Μίντλταουν, προάστιο του Χάρτφορντ.

 Η έκρηξη έγινε αισθητή στις γειτονικές πόλεις και ο μαύρος καπνός που υψώθηκε στον ουρανό ήταν ορατός από απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Σε πολλά σπίτια σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές.

Η εφημερίδα Middletown Press ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι στην περιοχή έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο. Οι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο της περιοχής.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν θαφτεί στα συντρίμμια.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν “πολλά θύματα”, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό. Όπως είπε, την ώρα της έκρηξης γίνονταν δοκιμές στο εργοστάσιο το οποίο ήταν καινούριο και δεν είχε ακόμη τεθεί σε λειτουργία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε