Πέμπτη, 15 Αυγ.
33oC Αθήνα

ΗΠΑ: 8χρονη έσωσε τον πατέρα της από τα χέρια ληστή – Τον χτύπησε με μπαστούνι του μπέιζμπολ κι εκείνος το’ βαλε στα πόδια

ΗΠΑ: 8χρονη έσωσε τον πατέρα της από τα χέρια ληστή – Τον χτύπησε με μπαστούνι του μπέιζμπολ κι εκείνος το’ βαλε στα πόδια

Την ουρά στα σκέλια αναγκάστηκε να βάλει ένας ένοπλος ληστής στη Μινεσότα των ΗΠΑ, όταν η έμπνευσή του να «χτυπήσει» κάβα αποδείχθηκε κακή επιλογή.

Κι αυτό γιατί, ο ένοπλος ληστής που εισέβαλε σε κατάστημα των ΗΠΑ, πήρε το… μάθημά του από ένα ατρόμητο 8χρονο κορίτσι, το οποίο τον κυνήγησε με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο (10.08.2024), οπότε και ο 37χρονος Conchobhar Morrell  εισέβαλε στην κάβα Big Discount Liquors στο Maplewood στη Μινεσσότα.

Το βίντεο παρακολούθησης από το κατάστημα, δείχνει τον Morrell να φοράει στολή Amazon και να ψάχνει στην τσέπη του πριν τοποθετήσει ένα αεροβόλο όπλο στον πάγκο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Amazon, ο Morrell ήταν συνεργάτης διανομής που παρέδιδε πακέτα για την Amazon. 

Ο διευθυντής του καταστήματος ονόματι Leo, ανέφερε ότι ετοιμαζόταν να κλείσει το κατάστημα γύρω στις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Morrell μπήκε μέσα και περιπλανήθηκε στο κατάστημα.

«Αυτός (ο Morrell) έβαλε το όπλο στο τραπέζι, μου ζήτησε να του δώσω όλα τα χρήματα και τα πάντα στο ταμείο. Του είπα ναι-θα σου δώσω τα πάντα», είπε ο Leo, σύμφωνα με το CBS.

Πίσω από τον πάγκο, δίπλα στον Leo βρισκόταν η 8χρονη κόρη του.

Ο Leo είπε ότι προσπάθησε να εξηγήσει στον εισβολέα, ότι μπορούσε να έχει όλα τα χρήματα και ότι η μόνη του ανησυχία ήταν η ασφάλεια της κόρης του.

Το βίντεο παρακολούθησης δείχνει τον Morrell να περπατάει πίσω από τον πάγκο με το όπλο στο χέρι

«Είμαι μπαμπάς, δεν πρόκειται να αφήσω να συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Leo.

Ο ιδιοκτήτης τελικά χτύπησε τον ληστή και τον έριξε στο πάτωμα. Δευτερόλεπτα αργότερα, το γενναίο κοριτσάκι φαίνεται με ένα ρόπαλο στο χέρι.

«Είμαι τόσο περήφανος γι’ αυτήν, είναι τόσο δυνατή», δήλωσε αργότερα ο πατέρας της.

Η κόρη του χτύπησε τον δράστη κάμποσες φορές πριν εκείνος φύγει τρέχοντας. Ο Leo είπε ότι δεν ήξερε καν ότι προσπάθησε να βοηθήσει, μέχρι που είδε ξανά το βίντεο παρακολούθησης.

«Εκείνη τη μέρα, ήθελα να κλάψω. Όταν είδα το βίντεο, δεν περίμενα ότι θα το έκανε αυτό. Περίμενα ένα μικρό κορίτσι να κλαίει, να ουρλιάζει», δήλωσε ο Leo.

Ο ίδιος είπε ότι ρώτησε την κόρη του την επόμενη μέρα τι την έκανε να το κάνει αυτό – εκείνη του είπε ότι ήθελε να τον υπερασπιστεί και ότι τον αγαπούσε τόσο πολύ.

Πρόκειται για μια απίστευτη πράξη ηρωισμού από ένα μικρό κορίτσι που είδε ότι ο μπαμπάς της χρειαζόταν βοήθεια.

Ο δράστης συνελήγθη και βρίσκεται υπό κράτηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις