Site icon NewsIT

ΗΠΑ: Άνδρας αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί σε διαδήλωση υπέρ της Γάζας

06.10.2024 | 10:03
ΗΠΑ: Άνδρας αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί σε διαδήλωση υπέρ της Γάζας

A journalist self immolates during a Pro-Palestinian protesters' rally ahead of the October 7 attack anniversary, amid the Israel-Hamas conflict, outside the White House in Washington, U.S., October 5, 2024. REUTERS/Seth Herald

Μάρτυρες σε τρομακτικό σκηνικό βρέθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον , όταν ένας διαδηλωτής επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί έξω από τον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εναντίον του πολέμου στη Γάζα.

Μία διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες Σάββατο (06.10.2024 στην πλατεία Black Lives Matter Plaza της Ουάσιγκτον, υπέρ της Παλαιστίνης όπου συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι. Ο Samuel  Mena Jr. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στη σκηνή από τον Λευκό Οίκο απαθανατίζουν τη φρικτή στιγμή που το χέρι του Mena έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Έβαλε φωτιά στο αριστερό του χέρι, προτού διερχόμενοι και αστυνομικοί επέμβουν και σβήσουν τις φλόγες κρατώντας keffiyeh, τις παλαιστινιακές μαντίλες.

«Είμαι δημοσιογράφος», φώναξε ανάμεσα σε δυο κραυγές πόνου, καταγγέλλοντας την «παραπληροφόρηση».

Η αστυνομία διαβεβαίωσε αργότερα πως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η σοκαριστική πράξη έρχεται λίγες μέρες πριν από την επέτειο ενός έτους ή την άγρια ​​αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, η οποία άφησε πίσω της 1.200 νεκρούς και επιτάχυνε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στη Γάζα . Ο πόλεμος έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 41.000 Παλαιστινίων.

Έγραψε στον λογαριασμό του ένα περίεργο δοκίμιο σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις πράξεις του, περιγράφοντας θέματα που αντιμετωπίζει με «αντικειμενικότητα καθώς σχετίζεται με τη δημοσιογραφία» για τον πόλεμο της Γάζας.

Στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία αλληλεγγύης στην περίφημη Times Square, ορισμένοι κρατώντας φωτογραφίες θυμάτων των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν ο Κορνέλ Γουέστ, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Εξήγησε πως πήγε σε ένδειξη «αλληλεγγύης» στους Παλαιστίνιους που υφίστανται «γενοκτονία», προσθέτοντας «η εθνική εκκαθάριση δεν έχει πάψει να χειροτερεύει εδώ κι έναν χρόνο. Πρέπει να συνεχίσουμε να την καταπολεμάμε».

«Ως Αμερικανοί, πρέπει να πούμε ‘φτάνει πια’», καθώς «χρήματα από τους φόρους μας πηγαίνουν στο Ισραήλ για να βομβαρδίζει παιδιά στην Παλαιστίνη και τώρα στον Λίβανο», είπε ο Ντάνιελ Περέζ, κάτοικος της Νέας Υόρκης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version