Site icon NewsIT

ΗΠΑ: «Αθώος» δηλώνει ο κατηγορούμενος για την δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

30.09.2024 | 21:34
ΗΠΑ: «Αθώος» δηλώνει ο κατηγορούμενος για την δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

An undated selfie shows Ryan W. Routh, a suspect identified by news organizations, as the FBI investigates what they said was an apparent assassination attempt in Florida on Republican presidential nominee and former U.S. President Donald Trump, in this image obtained from social media. Social Media/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Αθώος παρά το σημείωμα που ομολογούσε πως ήθελε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο 58χρονος Ράιαν Ρουθ ο οποίος κατηγορείται για την δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο γήπεδο γκολφ που διαθέτει στη Φλόριντα.

«Δηλώνουμε αθώοι για τις 5 κατηγορίες συμπεριλαμβανομένων και την απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ», είπε η συνήγορος υπεράσπισης κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Γουέστ Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα.

Εκτός από την κατηγορία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο Ράιαν Ρουθ κατηγορείται επίσης για παράνομη οπλοκατοχή λόγω του ποινικού μητρώου του, κατοχή όπλου του οποίου ο σειριακός αριθμός είχε σβηστεί, κατοχή όπλου με πρόθεση διάπραξης βίαιου εγκλήματος, καθώς και για επίθεση εναντίον ομοσπονδιακού πράκτορα.

Υπενθυμίζεται πως ο 58χρονος συνελήφθη στις 15 Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που προσπαθούσε να διαφύγει από τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας. Οι υπάλληλοι της ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ τον είδαν να έχει στήσει καρτέρι πίσω από θάμνο κρατώντας ημιαυτόματο τουφέκι κοντά στο γήπεδο γκολφ όπου βρισκόταν ο πρώην κυβερνήτης.

Ο Ρουθ, σύμφωνα με την έρευνα του FBI, βρισκόταν από τις 18 Αυγούστου στη Φλόριντα και το σήμα του κινητού του εντοπίστηκε πολλές φορές κοντά στο γήπεδο του Ντόναλντ Τραμπ.

Προτού γίνει αντιληπτός από τη Μυστική Υπηρεσία, φαίνεται πως είχε μείνει στο σημείο για πάνω από 12 ώρες.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρουθ αρκετούς μήνες πριν την απόπειρα δολοφονίας, είχε ομολογήσει σε χειρόγραφη επιστολή του πως θέλει να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 13 Ιουλίου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τραυματίστηκε στο δεξί του αυτί, όταν ένας νεαρός τον πυροβόλησε σε προεκλογική ομιλία του στην Πενσιλβάνια.

Αφού τραυμάτισε τον Ντόναλντ Τραμπ, δύο ακόμη πολίτες και σκότωσε έναν θεατή, εν τέλει έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός ελεύθερου σκοπευτή της Secret Service.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version