Κόσμος

ΗΠΑ: Εκτελείται σήμερα 45χρονος που βίασε και σκότωσε 10χρονη για να ικανοποιήσει την κανιβαλιστική του φαντασίωση

Είχε την επιθυμία να απαγάγει ένα άτομο, να το κακοποιήσει σεξουαλικά και να καταναλώσει τη σάρκα του

Εκτελείται σήμερα (19.12.2024) στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, θανατοποινίτης που καταδικάστηκε σε θάνατο για τον φόνο δεκάχρονου κοριτσιού το 2006. 

Πρόκειται για την τελευταία εκτέλεση για φέτος στις ΗΠΑ, με τον θανατοποινίτη Κέβιν Άντεργουντ, που σήμερα συμπληρώνει τα 45 του χρόνια, να έρχεται αντιμέτωπος με τη μοίρα του.

Αν γίνει πράγματι η εκτέλεση, θα είναι η 4η στην πολιτεία και η 25η και τελευταία στη χώρα το 2024. Σχεδόν όλες έγιναν με τη χρήση θανατηφόρων ενέσιμων χημικών ουσιών, πλην τριών στην Αλαμπάμα (νοτιοανατολικά) με πρόκληση ασφυξίας λόγω εισπνοής αζώτου, εξαιρετικά αμφιλεγόμενη μέθοδο.

Ο άνδρας καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών αφού κρίθηκε ένοχος για τον ξυλοδαρμό, τη σεξουαλική κακοποίηση και τον φόνο της Τζέιμι Ρόουζ Μπολίν, κόρη γειτόνων του στην Περσέλ, νότια της πολιτειακής πρωτεύουσας Οκλαχόμα Σίτι.

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί στις 23 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες.

Σε άλλες έξι (Αριζόνα, Καλιφόρνια, Οχάιο, Όρεγκον, Πενσιλβάνια και Τενεσί) εφαρμόζεται μορατόριουμ στις εκτελέσεις, δυνάμει αποφάσεων των κυβερνητών τους.

Ο Κέβιν Άντεργουντ, ομολόγησε στις αρχές πώς είχε αναπτύξει την επιθυμία να απαγάγει ένα άτομο, να το κακοποιήσει σεξουαλικά και να καταναλώσει τη σάρκα του.

Για να εκπληρώσει αυτή την αρρωστημένη φαντασίωση είχε αγοράσει, το δίμηνο πριν τον φόνο, ειδικά υλικά για προετοιμασία κρέατος και μια πλαστική μπανιέρα για το σώμα του θύματός του.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κυβέρνηση Τραμπ μεθοδεύει απελάσεις μεταναστών με νόμο του 18ου αιώνα – Το αίτημα στο ανώτατο δικαστήριο
Στις 15 Μαρτίου εκδόθηκε προσωρινή εντολή για αναστολή απέλασης 200 ανθρώπων, μέλη της συμμορίας Tren de Aragua, κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ που βασίστηκε στον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Οι ΗΠΑ απελαύνουν φερόμενα μέλη του Tren de Aragua για να φυλακιστούν στο Ελ Σαλβαδόρ