Κόσμος

ΗΠΑ: Έρευνες του FBI για την έκρηξη στο Νάσβιλ – Στο «μικροσκόπιο» ένας 63χρονος (pics)

Πράκτορες του FBI που ερευνούν την ανατίναξη ενός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου στο Νάσβιλ του Τενεσί επισκέφθηκαν την Κυριακή (27/12) τα γραφεία μιας κτηματομεσιτικής εταιρείας όπου είχε εργαστεί, ως σύμβουλος σε θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένας ύποπτος.

Υπενθυμίζεται ότι από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/12) τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Στιβ Φρίντριχ, ιδιοκτήτης της εταιρείας Fridrich & Clark Realty στη συνοικία Γκριν Χιλς του Νάσβιλ, είπε στην εφημερίδα Tennessean ότι μίλησε με τους πράκτορες αργά το βράδυ του Σαββάτου για τον Άντονι Κ. Γουόρνερ, 63 ετών. Νωρίτερα, η εταιρεία είχε ενημερώσει το FBI ότι αυτό το «πρόσωπο ενδιαφέροντος» είχε εργαστεί στα γραφεία της.

Δείτε φωτογραφίες:

nashville explosion investigation nashville explosion investigation

Ο Γουόρνερ διέμενε σε ένα σπίτι στην πόλη Άντιοκ, στα νοτιοανατολικά του Νάσβιλ, το οποίο ερευνήθηκε το Σάββατο από το FBI και την Υπηρεσία Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων και Εκρηκτικών. Ένας εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Νάσβιλ επιβεβαίωσε ότι ο 63χρονος θεωρείται ύποπτος για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα των Χριστουγέννων στο κέντρο της πόλης. Από την έκρηξη αυτή τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι και προκλήθηκαν ζημιές σε περισσότερες από 40 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και στην AT&T, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες στο κεντρικό Τενεσί και σε άλλες τέσσερις Πολιτείες.

Ο Φρίντριχ είπε ότι για τέσσερα-πέντε χρόνια ο Γουόρνερ πήγαινε στην εταιρεία περίπου μία φορά τον μήνα και παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες. Αυτόν τον μήνα τους ενημέρωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι θα σταματήσει να συνεργάζεται μαζί τους, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους.

Δείτε φωτογραφίες:

nashville explosion investigation nashville explosion nashville explosion main

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, πέντε αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της έκρηξης, περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που έζησαν, προσπαθώντας να εκκενώσουν σπίτια και γραφεία. Η ομάδα των πυροτεχνουργών, την οποία είχαν καλέσει, ήταν καθ’ οδόν όταν ανατινάχθηκε το τροχόσπιτο.

Οι αστυνομικοί άκουσαν μουσική και ένα αυτοματοποιημένο, μαγνητοφωνημένο μήνυμα από το όχημα, που προειδοποιούσε για την έκρηξη. Έτρεξαν τότε να ειδοποιήσουν τους κατοίκους και να εκκενώσουν όσα περισσότερα κτίρια μπορούσαν.

Τη στιγμή της έκρηξης «έπεσα στο έδαφος» αλλά «κατάφερα να σηκωθώ, ήμουν καλά», είπε η Μπρένα Χόζεϊ.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι πήγαν στην περιοχή να ελέγξουν μετά από τηλεφώνημα που έκανε λόγο για «πυροβολισμούς», χαρακτηρίστηκαν «ήρωες» για τον τρόπο που αντέδρασαν όταν αντιλήφθηκαν το ύποπτο όχημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος