Κόσμος

ΗΠΑ: Για πρώτη φορά στο 45% η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ

Θετική εικόνα φαίνεται πως αρχίζουν να έχουν οι Αμερικανοί για τον Ντόναλντ Τραμπ αν λάβει κανείς υπόψιν τη δημοτικότητά του. Ξεπέρασε το 45%.

Το φράγμα του 45% ξεπέρασε η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για πρώτη φορά από τότε που πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου την 20ή Ιανουαρίου 2017 σύμφωνα με το ινστιτούτο Gallup.

Κατά τους τελευταίους αριθμούς που δημοσιοποιήθηκαν από το Γκάλοπ, το 46% των Αμερικανών εγκρίνει τα πεπραγμένα του προέδρου του, ενώ το 50% τα αποδοκιμάζει.

Οι αριθμοί αυτοί καταγράφονται αφού δημοσιοποιήθηκε μια σειρά καλών οικονομικών δεικτών και αφού επίσης δημοσιοποιήθηκε μια λογοκριμένη εκδοχή της έκθεσης του ομοσπονδιακού ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, που συμπέρανε ότι δεν υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις περί αθέμιτης σύμπραξης μεταξύ της ομάδας που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και της Ρωσίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016.

Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί προέκυψαν από μια έρευνα η οποία διενεργήθηκε από τη 17η ως την 30ή Απριλίου, δηλαδή πριν από τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με την επιστολή και το τηλεφώνημα του Μάλερ στον υπουργό Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ. Ο Μάλερ εξέφρασε στον Μπαρ τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που συνοψίστηκαν τα συμπεράσματα της έρευνάς του από τον υπουργό.

Η δημοτικότητα του Τραμπ στις τάξεις των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων παραμένει εξαιρετικά υψηλή, στο 91%. Μεταξύ των Δημοκρατικών δεν ξεπερνά το 12%, κατά την έρευνα του ινστιτούτου Γκάλοπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος