Κυριακή, 7 Ιουλ.
27oC Αθήνα

ΗΠΑ: Η απίστευτη βολή ελεύθερου σκοπευτή που εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας πίσω από δύο ομήρους

ΗΠΑ: Η απίστευτη βολή ελεύθερου σκοπευτή που εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας πίσω από δύο ομήρους

Ένας ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε ως ανθρώπινη ασπίδα ομήρους στη Φλόριντα, ενώ σύμφωνα με το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ο ελεύθερος σκοπευτής κατάφερε και πέτυχε τον ληστή με μια απίθανη βολή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή και καρφώθηκε στο κεφάλι του ληστή, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους δύο ομήρους στο βάθος της τράπεζας στη Φλόριντα.

Ο ληστής έλεγε στους αστυνομικούς ότι είχε πάνω του μια βόμβα, με τον διαπραγματευτή να προσπαθεί, αρχικά, να τον πείσει να παραδοθεί.

Ωστόσο, κάποια στιγμή ο ληστής έβγαλε μαχαίρι και το έβαλε στο λαιμό μιας εκ των ομήρων, έτσι οι αστυνομικοί ανέλαβαν άμεσα δράση.

Στο βίντεο διακρίνεται ο ελεύθερος σκοπευτής της ομάδας των SWAT να βάζει την καραμπίνα του στον ώμο ενός συναδέλφου του και να πυροβολεί.

Η σφαίρα, αφού διαπέρασε την οθόνη ενός υπολογιστή, βρήκε στο κεφάλι τον ληστή, ο οποίος έπεσε αμέσως στο πάτωμα.

«Τέτοιοι πυροβολισμοί είναι συνήθεις σε εκπαιδεύσεις ελεύθερων σκοπευτών για τέτοια ακραία περιστατικά» εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε πως «λόγω της περιορισμένης έκθεσης του υπόπτου, ο ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε με τη σφαίρα να διαπερνά την οθόνη του υπολογιστή πριν καρφωθεί στο μέτωπο του δράστη».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις