Τρίτη, 10 Σεπτ.
27oC Αθήνα

ΗΠΑ: Η στιγμή που κυβερνήτης σώζει με λαβή Χάιμλιχ διαγωνιζόμενο που πνιγόταν σε αγώνα ταχυφαγίας

ΗΠΑ: Η στιγμή που κυβερνήτης σώζει με λαβή Χάιμλιχ διαγωνιζόμενο που πνιγόταν σε αγώνα ταχυφαγίας

Την κατάσταση στα χέρια του πήρε ο ο Ρεμπουμπλικανός κυβερνήτης του Νιου Χάμσαιρ των ΗΠΑ, Κρις Σουνούνου, όταν είδε έναν διαγωνιζόμενο σε αγώνα ταχυφαγίας να έχει κοκκινήσει και να πνίγεται. Οι γνώσεις του πάνω στη λαβή Χάιμλιχ, στάθηκαν σωτήριες για τον άνδρα.

Το περιστατικό που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία, καταγράφηκε σε βίντεο. Σε αυτό φαίνεται ο διαγωνιζόμενος Κρίστιαν Μορένο να τρώει λαίμαργα lobster roll και μετά από λίγο να ζητά βοήθεια. Τότε ο κυβερνήτης της πολιτείας των ΗΠΑ, Κρις Σουνούνου, έτρεξε κοντά του και ξεκίνησε τη λαβή Χάιμλιχ.

«Είδα ότι ο κύριος αυτός είχε σταματήσει και αντιμετώπιζε πρόβλημα να καταπιεί μια μπουκιά του.

Άρχισα να φωνάζω “πνίγεται, πνίγεται” χωρίς, όμως, κανείς να ανταποκρίνεται. Οπότε προχώρησα και του έκανα τη λαβή», εξήγησε ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ.

Δείτε το βίντεο:

Η σοβαρότητα του ατυχήματος δεν στάθηκε αρκετή ώστε ο Μορένο να κατεβάσει τα όπλα και να φύγει από τον διαγωνισμό. Έτσι και αφού πήρε μία ανάσα, συνέχισε να τρώει και άλλα lobster rolls.

Ο απίστευτος Μορένο εξομολογήθηκε πως αυτός ο διαγωνισμός ήταν ο πρώτος του και κατάλαβε πως τον έσωσε ο κυβερνήτης όταν φόρεσε τα γυαλιά του στο τέλος του αγώνα.

«Η πρώτη μου σκέψη όταν αντιλήφθηκα ότι πνίγομαι ήταν “μην φρικάρεις” και “θα καταφέρεις να την καταπιείς τη μπουκιά”» είπε και υποσχέθηκε να λάβει μέρος και στον επόμενο διαγωνισμό το 2025, ως μια μορφή εξιλέωσης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις