Site icon NewsIT

ΗΠΑ: Η συγκλονιστική στιγμή που άνδρας σώζει από πνιγμό παιδί που πάσχει από σπάνιο σύνδρομο

28.10.2024 | 19:00
ΗΠΑ: Η συγκλονιστική στιγμή που άνδρας σώζει από πνιγμό παιδί που πάσχει από σπάνιο σύνδρομο

Το γύρο του κόσμου κάνει η συγκλονιστική ιστορία ενός 7χρονου αγοριού από το Ιλινόις, το οποίο σώθηκε από πνιγμό στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, χάρη στην άμεση και ψύχραιμη επέμβαση ενός γείτονα. 

Όλα συνέβησαν όταν ο μικρός Sebastian, ο οποίος πάσχει από μία σπάνια γενετική πάθηση, πνίγηκε από ένα κομμάτι κοτόπουλου, ενώ το τάιζαν με ειδικό σωλήνα. Το αγόρι άρχισε να κάνει εμετό και να γίνεται μπλε, όπως ανέφερε η μητέρα του, Stephanie George, η οποία και πανικοβλήθηκε στο θέαμα του πνιγμού του γιου της.

Τότε η μητέρα του, όπως υποστήριξε στο 6ABC, έτρεξε στην απέναντι πλευρά του δρόμου, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τον γείτονά της, Gary Hutchinson.

Στο οπτικό υλικό που κατέγραψε η κάμερα από το κουδούνι του σπιτιού του Gary Hutchinson δείχνει τον ίδιο να αρπάζει το παιδί και να το τοποθετηθεί πάνω στο γόνατό του, χτυπώντας το απαλά στην πλάτη.

Μία κίνηση σωτήρια για τον 7χρονο, ο οποίος πάσχει από «Cornelia de Lange», ένα σύνδρομο που προκαλεί, μεταξύ άλλων, ανεπάρκεια ανάπτυξης και δυσκολίες στη σίτιση.

Doorbell camera captures moment neighbor saves choking child with special needs in Chicago suburb

Αρχικά, η μητέρα του σκέφτηκε να καλέσει ασθενοφόρο, ωστόσο, όπως είπε, φοβήθηκε πως δεν θα έφτανε έγκαιρα στο σημείο. 

«Αυτή ήταν η πρώτη φορά που βοήθησα κάποιον» είπε ο άνδρας που κατάφερε να σώσει το παιδί, σημειώνοντας πως έχει εκπαιδευτεί στην ΚΑΡΠΑ.

Ο ίδιος, μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού, καθώς φοβήθηκε πως η μητέρα του Sebastian θα τρόμαζε από την επέμβασή του. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version