Κόσμος

ΗΠΑ: Ισόβια στη σατανική νοσοκόμα που σκότωσε επτά ηλικιωμένους βετεράνους με ινσουλίνη (video)

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε στις ΗΠΑ μια νοσοκόμα, για τη δολοφονία επτά βετεράνων, στους οποίους χορήγησε σκόπιμα θανατηφόρες δόσεις ινσουλίνης.

Η Ρίτα Μέις, 46 ετών, είχε δηλώσει ένοχη τον περασμένο Ιούλιο για επτά ανθρωποκτονίες και μία απόπειρα, αποφεύγοντας έτσι μια δίκη αλλά και μια έρευνα για περίπου άλλους δέκα ύποπτους θανάτους.

Σήμερα η Μέις ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τους συγγενείς των θυμάτων της, στην ακροαματική διαδικασία για την ανακοίνωση της ποινής της.

«Λυπάμαι για τον πόνο που προκάλεσα», είπε απλά, κλαίγοντας με λυγμούς, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για τις πράξεις της

Ο δικηγόρος της άφησε να εννοηθεί ότι η πελάτισσά του «δεν σκεφτόταν καθαρά» επειδή αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, όπως μετατραυματικό στρες, που συνδεόταν με μια παλαιότερη αποστολή της στο Ιράκ. Σε αυτό προστέθηκε και το άγχος που της προκαλούσε η δουλειά της, ως νυχτερινή νοσοκόμα σε ένα νοσοκομείο βετεράνων στη Δυτική Βιρτζίνια.

Ωστόσο, ο δικαστής Τόμας Κλι εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει καμία εξήγηση και σίγουρα καμία δικαιολογία» για τα εγκλήματα που διέπραξε και την καταδίκασε σε ισόβια χωρίς αναστολή της ποινής.

«Η χώρα έχει βαρύ χρέος απέναντί σας», είπε ο δικαστής, απευθυνόμενος στους βετεράνους, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν πολεμήσει στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η νοσοκόμα που προκάλεσε σοκ στις ΗΠΑ

Η Ρίτα Μέις ομολόγησε ότι από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι τον Ιούνιο του 2018 χορήγησε ινσουλίνη σε οκτώ άνδρες, ηλικίας από 81 έως 96 ετών, χωρίς να την χρειάζονται. Η ορμόνη αυτή είναι απαραίτητη για τη θεραπεία του διαβήτη, όμως μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη αν κάποιος δεν πάσχει από αυτήν την πάθηση, γιατί μπορεί να μειώσει το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα και να προκαλέσει κώμα ή ακόμη και θάνατο.

Οι θάνατοι στην αρχή θεωρήθηκε ότι οφείλονταν σε παθολογικά αίτια, όμως ένας γιατρός τελικά σήμανε συναγερμό. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα και προχώρησαν στην εκταφή ορισμένων θυμάτων για να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Η χήρα ενός από τους βετεράνους είπε στο δικαστήριο ότι έπαθε σοκ όταν είδε τη λέξη «ανθρωποκτονία» γραμμένη στο πιστοποιητικό θανάτου του συζύγου της, του Τζορτζ Σόου. «Δεν ήξερα γιατί το έκανε αυτό, μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ, αλλά μου πήρε τη ζωή μου», είπε η Νόρμα Σόου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θάνατος του μικρού Εμίλ στη Γαλλία: Η ζαρντινιέρα με ίχνη αίματος, μία ανώνυμη επιστολή και η αυτοκτονία του ιερέα που τον βάπτισε – Τα κρίσιμα στοιχεία της έρευνας
Σοβαρά ερωτήματα για το θρίλερ της εξαφάνισης και του θανάτου του 2χρονου Εμίλ στις γαλλικές Άλπεις - Συνελήφθησαν οι παππούδες του και δύο θείοι του ως βασικοί ύποπτοι
Ο μικρός Εμίλ
Σχεδόν 1.500 συλλήψεις μετά τη φυλάκιση Ιμάμογλου στη Κωνσταντινούπολη – Ετοιμάζεται μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Τουρκία εδώ και πάνω από μια δεκαετία - Οι ΗΠΑ εκφράζουν «ανησυχίες» για τις συλλήψεις των διαδηλωτών
Διαδηλώσεις στην Τουρκία μετά τη φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου
Συνάντηση «εξπρές» Φιντάν και Ρούμπιο στο Στέιτ Ντιπάρμεντ – Έληξε μετά από μία ώρα και χωρίς κοινές δηλώσεις
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ζήτησε την υποστήριξη της Τουρκίας στην προσπάθεια για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία και στο Νότιο Καύκασο
Χακάν Φιντάν και Μάρκο Ρούμπιο