Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

ΗΠΑ: Καμία εμπιστοσύνη στους πολιτικούς

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δυο από τους πλέον εμβληματικούς προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τζορτζ Ουάσιγκτον και ο Αβραάμ Λίνκολν ψεύδονταν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με γκάλοπ του CNN/ORC Research, περίπου τα 3/4 των ερωτηθέντων, δηλαδή το 74%, πιστεύει ότι ο Τζορτζ Ουάσιγκτον πιθανότατα έλεγε ψέματα κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ενώ το ίδιο πιστεύει και για τον Αβραάμ Λίνκολν και ένα ποσοστό της τάξης του 71% των ερωτηθέντων. 

Πρόκειται για δυο από τους προέδρους των ΗΠΑ που πολύ συχνά παρουσιάζονται ως υποδείγματα ειλικρίνειας. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο Λίνκολν είχε λάβει το ψευδώνυμο «Honest Abe», δηλαδή τίμιος Άμπι. 

Δύο στους τρεις πολίτες των ΗΠΑ πιστεύουν ακόμη ότι οι σημερινοί πολιτικοί τους ηγέτες είναι ανέντιμοι, ενώ το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η λέξη «τίμιος» δεν ισχύει για τους σημερινούς πολιτικούς, σε αντίθεση με το 22% που έχει διαφορετική άποψη. 

Η έρευνα διενεργήθηκε μέσω τηλεφώνου από στις 12 έως 15 Φεβρουαρίου σε 1.023 ενήλικες και έχει περιθώριο λάθους 4,5 μονάδων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε