Site icon NewsIT

ΗΠΑ: Νεκρός 15χρονος μαθητής από πυροβολισμό σε σχολείο του Μέριλαντ

07.09.2024 | 18:48
ΗΠΑ: Νεκρός 15χρονος μαθητής από πυροβολισμό σε σχολείο του Μέριλαντ

Ένας 16χρονος πυροβόλησε και σκότωσε έναν άλλο μαθητή σε σχολείο της κομητείας Χάρφορντ στο Μέριλαντ των ΗΠΑ. Η δολοφονία σημειώθηκε την Παρασκευή (06.09.2024) την πρώτη μέρα των παιδιών στο λύκειο.

Ο θανάσιμος πυροβολισμός σημειώθηκε σε μπάνιο του πρώτου ορόφου του σχολείου στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια συμπλοκής των μαθητών. Η αστυνομία λέει ότι ο ύποπτος έφυγε από τον χώρο του σχολείου αφού τραυμάτισε τον άτυχο 15χρονο, ενώ άλλα άτομα έβγαλαν το θύμα από το μπάνιο όπου τον φρόντισαν νοσοκόμες.

Ο15χρονος μαθητής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά τον πυροβολισμό και έκτοτε πέθανε από τα τραύματά του, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το θύμα έχει αναγνωριστεί από την αστυνομία ως ο 15χρονος Γουόρεν Γκράντις και ο ύποπτος είναι ένας 16χρονος μαθητής. Οι αξιωματούχοι λένε ότι ο ύποπτος συνελήφθη μέσα σε λίγα λεπτά από το περιστατικό.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, αυτή ήταν η πρώτη μέρα της φοίτησης των υπόπτων στο σχολείο παρόλο που ήταν η τέταρτη μέρα της σχολικής χρονιάς.

«Πρόκειται για έναν 16χρονο ύποπτο με τον οποίο δεν επιτρέπεται πλέον να μιλήσουμε», είπε ο σερίφης της κομητείας Χάρφορντ Τζεφ Γκάλερ.

Αρχικά αναφέρθηκε από τους υπεύθυνους του σχολείου ότι ο πυροβολισμός ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό στον χώρο του σχολείου.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ξέσπασε καβγάς στον σχολικό χώρο μεταξύ γνωστών μερών και ένα όπλο εισήχθη στο σχολείο και χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Γουές Μουρ εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Πρώτη Κυρία και εγώ είμαστε συντετριμμένοι για την κοινότητα του Joppatowne καθώς θρηνούμε για την απώλεια μιας ζωής. και αγαπημένα πρόσωπα.

Είμαστε ευγνώμονες στις τοπικές αρχές, την αστυνομία του Μέριλαντ, τους πρώτους ανταποκριτές, το σχολικό προσωπικό και πολλούς άλλους ηγέτες για την ταχεία ανταπόκρισή τους. Ήμουν σε επαφή με τον εκτελεστικό της κομητείας Χάρφορντ, Μπομπ Κάσιλι, και η διοίκησή μας είναι έτοιμη να παράσχει πλήρη υποστήριξη στις αρχές καθώς διεξάγουν διεξοδική έρευνα για αυτό το θέμα.

Κάθε κάτοικος του Maryland αξίζει να αισθάνεται ασφαλής στο σχολείο. Η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει να υποστηρίζει οικογένειες, ηγέτες της βάσης, τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου και όλους τους συνεργάτες μας καθώς εργαζόμαστε μαζί για να διατηρήσουμε τα σχολεία μας, τις κοινότητές μας και ολόκληρη την πολιτεία μας ασφαλή. Είθε να θυμόμαστε πάντα την επίσημη υποχρέωσή μας να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version