Πέμπτη, 22 Αυγ.
32oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι τζούνιορ αποσύρεται από την προεδρική κούρσα και στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι τζούνιορ αποσύρεται από την προεδρική κούρσα και στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ
Φωτογραφία αρχείου Reuters - Brian Snyder

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι θα ανακοινώσει πως θα αποσυρθεί από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου 2024.

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ο νεότερος και ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές των ΗΠΑ, που αυτήν την εβδομάδα συγκέντρωσε το 8,7% των προθέσεων ψήφου, φαίνεται πως θα ταχθεί υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών του Ντόναλντ Τραμπ και των Δημοκρατικών της Καμάλα Χάρις, είναι αρκετά σκληρή.

Η απόφαση του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι τζούνιορ φαίνεται πως θα δώσει «ανάσα» στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ καθώς οι ψήφοι του θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική κόντρα για την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο «RFK Jr.», δικηγόρος ειδικευμένος στο περιβαλλοντικό δίκαιο, αντιεμβολιαστής κι οπαδός θεωριών συνωμοσίας, έχει αποκηρυχθεί από μεγάλο μέρος της οικογένειας Κένεντι.

Ο γιος του πρώην εισαγγελέα Μπόμπι Κένεντι, που δολοφονήθηκε το 1968, και ανιψιός του πρώην προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, που δολοφονήθηκε το 1963, μέχρι τώρα είχε σκοπό να είναι υποψήφιος σε τουλάχιστον 19 από τις 50 πολιτείες.

Παρουσίαζε την υποψηφιότητά του ως εναλλακτική σ’ αυτές του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν.

Οι προθέσεις ψήφου υπέρ του έφτασαν κάτω από το 10% σε πολλές δημοσκοπήσεις, μετά την αποχώρηση του προέδρου Μπάιντεν και της υποψηφιότητας της Καμάλα Χάρις.

Χθες (21.08.2024) η ομάδα του ενημέρωσε πως θα κάνει ομιλία αύριο Παρασκευή στην Αριζόνα, όπου σκοπεύει να μιλήσει επίσης σε προεκλογική εκδήλωση ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, σε δηλώσεις του στο CNN, άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αναθέσει ρόλο στην κυβέρνησή του στον κληρονόμο των Κένεντι εάν εκλεγεί.

«Είναι θαυμάσιος τύπος. Είναι πανέξυπνος τύπος. Δεν ξέρω αν σκέφτεται να αποσυρθεί, αλλά εάν όντως το σκέφτεται, ασφαλώς θα ήμουν ανοικτός στην ιδέα» συμμαχίας, δήλωσε.

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι τζούνιορ, πριν αποφασίσει να κατέβει ως ανεξάρτητος, είχε εξετάσει την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα με το Κόμμα των Φιλελεύθερων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις