Κόσμος

ΗΠΑ: Πέθανε από κορονοϊό ο πατέρας της μετανάστριας βουλευτού Ιλχάν Ομάρ

Ο πατέρας της γεννημένης στη Σομαλία μέλους της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Ιλχάν Ομάρ πέθανε χθες το βράδυ από επιπλοκές που του προκάλεσε ο νέος κορονοϊός, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

“Με απέραντη θλίψη και πόνο αποχαιρετώ τον πατέρα μου”, έγραψε αργά χθες το βράδυ στο Twitter η αντιπρόσωπος της Μινεσότα.

“Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τι σήμαινε για εμένα και για όσους τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν”.

click4more: Εφαρμογή βρίσκει αν τα ποτά είναι… μπόμπες η όχι! Η πρωτοποριακή μέθοδος με ελληνική “υπογραφή”

Η Ομάρ μαζί με τον πατέρα της Νουρ Μοχάμεντ πήγαν στις ΗΠΑ ως πρόσφυγες το 1995 από την Σομαλία που εκείνη την περίοδο είχε εμφύλιο πόλεμο και εγκαταστάθηκαν στην Μινεάπολις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico.

Η Ομάρ εξελέγη μαζί με την βουλευτή του Μίσιγκαν Ρασίντα Τλάιμπ τον Νοέμβριο του 2018 και έγιναν οι πρώτες δύο μουσουλμάνες γυναίκες που εκλέγονται στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος