Τετάρτη, 28 Αυγ.
28oC Αθήνα

ΗΠΑ – Προεδρικές εκλογές: Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και η Τούλσι Γκάμπαρντ στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ – Προεδρικές εκλογές: Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και η Τούλσι Γκάμπαρντ στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και η Τούλσι Γκάμπαρντ στην ομάδα μετάβασης του Ντόναλντ Τραμπ. «Ομάδα μετάβασης» αποκαλείται το επιτελείο συμβούλων που προτείνει στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ τα πρόσωπα που θα αναλάβουν υπουργικά πόστα.

Οι άλλοτε Δημοκρατικοί, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ (RFK Jr) και Τούλσι Γκάμπαρντ, οι οποίοι εξέφρασαν πρόσφατα την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ, επιλέχθηκαν από τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα για να πλαισιώσουν την «ομάδα μετάβασης».

«Καθώς ο ευρύς συνασπισμός υποστηρικτών του προέδρου Τραμπ επεκτείνεται πέρα από τις κομματικές γραμμές, είμαστε υπερήφανοι που ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και η Τούλσι Γκάμπαρντ προστέθηκαν στην ομάδα μετάβασης Τραμπ/Βανς», αναφέρει η σχετική ενημέρωση από τον Μπράιαν Χιούζ, σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Ο 70χρονος RFK Jr, δικηγόρος ειδικευμένος στο περιβαλλοντικό δίκαιο, αντιεμβολιαστής και απόγονος της δυναστείας Κένεντι, διεκδίκησε αρχικά το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, προτού αποφασίσει να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Τελικά επέλεξε να αποσυρθεί από την κούρσα και να στηρίξει την υποψηφιότητα Τραμπ.

Σε συνέντευξη που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα (26.08.2024) στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο Κένεντι είπε στον πρώην παρουσιαστή του Fox News Τάκερ Κάρλσον ότι του ζητήθηκε να ενταχθεί στην ομάδα μετάβασης του Τραμπ ώστε «να βοηθήσει στην επιλογή των προσώπων» που θα έχουν κυβερνητικές θέσεις.

Η 43χρονη Γκάμπαρντ είχε διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020. Εγκατέλειψε το κόμμα το 2022 και, καθώς επέκρινε έντονα τον πρόεδρο Μπάιντεν και την κυβέρνηση του, έγινε δημοφιλής μεταξύ των συντηρητικών και εμφανιζόταν συχνά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις