Κόσμος

ΗΠΑ – Ρωσία: Νέος γύρος συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Απριλίου

Και οι δύο αντιπροσωπείες θα αποτελούνται μόνο από διπλωμάτες και οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην εξομάλυνση των εργασιών των διπλωματικών αποστολών και των δύο χωρών

Ένας νέος γύρος διαβουλεύσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου 2025 στο ρωσικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο ανακοίνωσε το State Department.

Νωρίτερα σήμερα (08.04.2025), το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι αντιπροσωπείες από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ θα συναντηθούν για διαβουλεύσεις στην Κωνσταντινούπολη τις επόμενες ημέρες, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας θα είναι ο Alexander Darchiev, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα ως πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, ενώ η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ θα διευθύνεται από την αναπληρώτρια βοηθό υπουργό Εξωτερικών Sonata Coulter, μετέδωσε το TASS.

Τον Φεβρουάριο, ρωσικές και αμερικανικές αντιπροσωπείες πραγματοποίησαν συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη για να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν την κανονική λειτουργία των πρεσβειών τους.

Και οι δύο αντιπροσωπείες θα αποτελούνται μόνο από διπλωμάτες και οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην εξομάλυνση των εργασιών των διπλωματικών αποστολών και των δύο χωρών, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν επίσης τον Φεβρουάριο στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, για να συζητήσουν τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή: OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα