Site icon NewsIT
21:42 | 08.04.25

ΗΠΑ – Ρωσία: Νέος γύρος συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Απριλίου

Οι σημαίες της Ρωσίας και των ΗΠΑ

Οι σημαίες της Ρωσίας και των ΗΠΑ / REUTERS/Yulia Morozova/File Photo

Newsit Newsroom

Και οι δύο αντιπροσωπείες θα αποτελούνται μόνο από διπλωμάτες και οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην εξομάλυνση των εργασιών των διπλωματικών αποστολών και των δύο χωρών

Ένας νέος γύρος διαβουλεύσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου 2025 στο ρωσικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο ανακοίνωσε το State Department.

Νωρίτερα σήμερα (08.04.2025), το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι αντιπροσωπείες από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ θα συναντηθούν για διαβουλεύσεις στην Κωνσταντινούπολη τις επόμενες ημέρες, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας θα είναι ο Alexander Darchiev, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα ως πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, ενώ η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ θα διευθύνεται από την αναπληρώτρια βοηθό υπουργό Εξωτερικών Sonata Coulter, μετέδωσε το TASS.

Τον Φεβρουάριο, ρωσικές και αμερικανικές αντιπροσωπείες πραγματοποίησαν συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη για να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν την κανονική λειτουργία των πρεσβειών τους.

Και οι δύο αντιπροσωπείες θα αποτελούνται μόνο από διπλωμάτες και οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην εξομάλυνση των εργασιών των διπλωματικών αποστολών και των δύο χωρών, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν επίσης τον Φεβρουάριο στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, για να συζητήσουν τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή: OnAlert.gr

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version