Τρίτη, 23 Ιουλ.
29oC Αθήνα

ΗΠΑ: Σε εξέλιξη συζητήσεις για την δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα

ΗΠΑ: Σε εξέλιξη συζητήσεις για την δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα

ΗΠΑ και Κίνα τα… βρήκαν και οι συζητήσεις για την δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα ”έχουν ήδη αρχίσει”.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε χθες ότι οι συζητήσεις έχουν ήδη αρχίσει για την “δεύτερη φάση” της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, λίγες ώρες μετά την υπογραφή ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του πλαισίου διαπραγματεύσεων στην Ουάσιγκτον.

“Έχουμε ήδη αρχίσει συνομιλίες για την 2η φάση της συμφωνίας,” δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος στο δίκτυο Fox Business Network. Ο ίδιος δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ενισχύεται το αμερικανικό ΑΕΠ κατά 50-75 μονάδες βάσης

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και η νέα Συμφωνία για το Εμπόριο στην Βόρεια Αμερική (USMCA) θα ενισχύσουν το αμερικανικό ΑΕΠ συνδυαστικά κατά 50 έως 75 μονάδες βάσης, δήλωσε χθες ο Αμερικανός υπουργός των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

“Όταν το κοιτάξουμε αυτό (εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας) και δούμε και την USMCA μαζί, τότε, θα δούμε συνδυαστικά 50 έως 75 μονάδες βάσης,” δήλωσε ο Μνούτσιν.

“Αυτό θα αποτελέσει μία εξαιρετική αντιστάθμιση της κάμψης της Boeing εξαιτίας του αεροσκάφους 737 ΜΑΧ,” πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.

Οι μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι ο τερματισμός της παραγωγής του αεροσκάφους 737ΜΑΧ θα επιβαρύνει κατά 0,5% το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το 2020.

Ο Μνούτσιν δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα αρχίσει να εργάζεται για τη δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας κινούμενη σταδιακά, καθώς θα ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση σε σημαντικά ζητήματα, όπως, οι ανησυχίες που έχει η Ουάσιγκτον για τις επιδοτήσεις του Πεκίνου προς κινεζικές εταιρίες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις