Δευτέρα, 19 Αυγ.
32oC Αθήνα

ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κονέκτικατ από πρωτοφανείς πλημμύρες – «Το φαινόμενο συμβαίνει κάθε 1.000 χρόνια»

ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κονέκτικατ από πρωτοφανείς πλημμύρες – «Το φαινόμενο συμβαίνει κάθε 1.000 χρόνια»

Οι κομητείες New Haven και Fairfield του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ, πλήττονται από απίστευτα έντονες βροχοπτώσεις, με τις πλημμύρες που έχουν δημιουγηθεί να έχουν θέσει τις περιοχές σε κατάσταση συναγερμού.

Εκτεταμένες πλημμύρες και διασώσεις εγκλωβισμένων βρίσκονταν σε εξέλιξη ήδη από χθες Κυριακή (18.08.2024) στις παραπάνω περιοχές των ΗΠΑ που σαρώνονται από βροχοπτώσεις. Η συμβουλή έκτακτης ανάγκης, η οποία έκτοτε υποβαθμίστηκε σε προειδοποίηση για πλημμύρες, περιλάμβανε τις πόλεις Waterbury, Danbury και την πόλη Fairfield.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο μετεωρολόγος Jacob Feuerstein ανέφερε πως το όριο της βροχόπτωσης των 1.000 ετών ξεπεράστηκε οριακά στο Shelton του Κονέκτικατ.

Ο Ryan Hanrahan, επικεφαλής μετεωρολόγος στο NBC Connecticut, είπε ότι τα 25 εκατοστά βροχής μέσα σε 12 ώρες γύρω από τις πόλεις Oxford και Southbury ήταν ένα φαινόμενο που «συμβαίνει σχεδόν κάθε 1.000 χρόνια».

Όπως γράφει το CNN, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην περιοχή της κομητείας Σάφολκ της Νέας Υόρκης βρίσκονταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για πλημμύρες μέχρι τις 4:30 π.μ. της Δευτέρας, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

«Έχουν αναφερθεί σημαντικές και εκτεταμένες επιπτώσεις από πλημμύρες, οι οποίες θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας», ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία νωρίς τη Δευτέρα. 

Οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν επίσης επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης στο Κονέκτικατ, αναγκάζοντας αρκετές πόλεις και κωμοπόλεις – μεταξύ των οποίων το Στάμφορντ, το Ντάνμπερι, το Σάουθμπερι και το Ναουγκάτακ – να κλείσουν δρόμους.

«Πολλοί δρόμοι στην πόλη έχουν πλημμυρίσει λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Συμβουλεύουμε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, αν είναι δυνατόν», ανέφερε η αστυνομία του Σάουθμπουρι. «Τα συνεργεία εργάζονται σε όλη την πόλη, ανταποκρινόμενα σε έκτακτες ανάγκες και κλείσιμο δρόμων».

Εν τω μεταξύ, περισσότερες από 700 πτήσεις ακυρώθηκαν στα τρία μεγάλα αεροδρόμια κοντά στη Νέα Υόρκη την Κυριακή.

Στα αεροδρόμια JFK, Newark και LaGuardia τα αεροπλάνα έμειναν καθηλωμένα στο έδαφος λόγω των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με το FAA.gov.

Αλλά και οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες επηρεάστηκαν, με την Amtrak να δηλώνει ότι «οι κακές καιρικές συνθήκες» είχαν πλημμυρίσει τις γραμμές μεταξύ του σταθμού 30th Street Station της Φιλαδέλφειας και του σταθμού Penn Station της Νέας Υόρκης την Κυριακή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις