Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

ΗΠΑ σε Ρωσία: Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εδάφους του ΝΑΤΟ αν και όποτε χρειαστεί

ΗΠΑ σε Ρωσία: Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εδάφους του ΝΑΤΟ αν και όποτε χρειαστεί

Το μήνυμα πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα υπερασπιστούν «κάθε εκατοστό των εδαφών του ΝΑΤΟ, εάν και όποτε χρειαστεί» έστειλε στη Ρωσία ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν.

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ πριν από την έναρξη της δεύτερης ημέρας της Συνόδου των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, ο Λόιντ Όστιν τόνισε ότι η στήριξη προς την Ουκρανία θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί.

«Η συμμαχία είναι το απαραίτητο φόρουμ για διαβουλεύσεις, λήψη αποφάσεων και δράση, όταν έχει να κάνει με την ασφάλεια της περιοχής και την διατλαντική ασφάλεια», πρόσθεσε

Τέλος, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι ανυπομονεί να καλωσορίσει «την Φινλανδία και τη Σουηδία στη Συμμαχία κάποια στιγμή στο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε «ισχυρό μήνυμα» από τον ΟΗΕ την «ξεκάθαρη καταδίκη των παράνομων προσαρτήσεων ουκρανικών εδαφών» από την Ρωσία.

«Καλωσορίζουμε το πολύ ισχυρό μήνυμα από τη διεθνή κοινότητα εχθές. Η ψήφος των Ηνωμένων Εθνών ήταν ξεκάθαρη καταδίκη των παράνομων προσαρτήσεων ουκρανικών εδαφών και ξεκάθαρη έκκληση στον Βλαντίμιρ Πούτιν να αντιστρέψει αυτές τις αποφάσεις και να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ. Επίσης αναφέρθηκε στην «άνευ προηγουμένου» στήριξη της Ουκρανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις