Κόσμος

ΗΠΑ: Σκωπτική αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις ρωσικές κυρώσεις

Ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι η Ρωσία μπορεί να επέβαλε κατά λάθος κυρώσεις σε βάρος του πατέρα του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή, επειδή παρέλειψε το «τζούνιορ» στο ακριβές όνομα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών (σ.σ. Τζόζεφ Ρόμπινετ Μπάιντεν τζούνιορ).

Σε αντίποινα για την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της, η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι συμπεριέλαβε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών Λόιντ Όστιν, τον αρχηγό της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι και άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ σε μια λίστα απαγόρευσης εισόδου στη Ρωσία.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι “τζούνιορ”, επομένως μπορεί να έχουν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του πατέρα του, ας αναπαυθεί εν ειρήνη», δήλωσε σκωπτικά η Ψάκι και συμπλήρωσε: «Κανείς μας δεν σχεδιάζει ταξίδια αναψυχής στη Ρωσία, κανείς μας δεν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους δεν θα έχει πρόσβαση, οπότε θα προχωρήσουμε μπροστά», συμπλήρωσε.

Click4more: «Βόμβα» Αμερικανού γερουσιαστή για ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία

Η κίνηση της Ρωσίας είχε μάλλον συμβολικό χαρακτήρα, αφού το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι εάν χρειαστεί θα διασφαλίσει πως τυχόν επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους από τη συγκεκριμένη λίστα θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν.

«Νομίζω πως είμαστε βέβαιοι ότι εάν χρειαστεί να έχουμε… άμεσες ή έμμεσες διαβουλεύσεις με τη Ρωσία, θα μπορέσουμε να τις πραγματοποιήσουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι και Τραμπ συζήτησαν το ενδεχόμενο να περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια
Τραμπ και Ζελένσκι μίλησαν πρώτη φορά μετά την επεισοδιακή επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στην Ουάσινγκτον, όπου ο Ζελένσκι σχεδόν εκδιώχθηκε από τον Λευκό Οίκο
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι
Μεγάλες διαδηλώσεις στη Γουατεμάλα ενάντια στην υποχρεωτική ασφάλιση όλων των μηχανοκίνητων οχημάτων
Η Κυβέρνηση της Γουατεμάλας πήρε την απόφαση έπειτα από ένα φοβερό τροχαίο που έγινε στις 10 Φεβρουαρίου όταν λεωφορείο παραβίασε STOP και έπεσε από γέφυρα με απολογισμό 54 νεκρούς
Διαδηλωτές στην πόλη της Γουατεμάλας ενάντια στον νέο κανονισμό που υποχρεώνει τους οδηγούς να ασφαλίζουν τα μηχανοκίνητα οχήματά τους
Βόρεια Μακεδονία – Μίτσκοσκι: Χωρίς άδεια και προδιαγραφές ασφαλείας τουλάχιστον τα μισά μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος που ελέγχθηκαν μετά την τραγωδία
Σύμπτωμα της εκτεταμένης διαφθοράς χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας την τραγωδία στο Κότσανι
Το κλαμπ της Βόρειας Μακεδονίας