Κόσμος

ΗΠΑ: Στέλεχος του FBI έφαγε “πόρτα” από την έρευνα για τις σχέσεις Τραμπ – Ρωσίας – Τα μηνύματα που τον “έκαψαν”

Ένας από τους πλέον έμπειρους ερευνητές του FBI αποκλείσθηκε από την έρευνα για την ανάμειξη της Μόσχας στην εκλογική διαδικασία στις ΗΠ,Α μετά τον εντοπισμό μηνυμάτων του κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πίτερ Στροκ, αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας του FBI, βρισκόταν μέχρι το καλοκαίρι στην πρώτη γραμμή της έρευνας που διεξάγεται από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμειξη της Μόσχας και ενδεχόμενη συνέργεια ανάμεσα σε μέλη του επιτελείου της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ και το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τα δύο δημοσιεύματα που επικαλούνται μη κατονομαζόμενες πηγές.

Η αποκάλυψη αυτή γίνεται σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο για την έρευνα, την επομένη της ανακοίνωσης της απαγγελίας κατηγοριών κατά του Μάικλ Φλιν, πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στους πράκτορες του FBI για την υπόθεση αυτή και δέχθηκε να συνεργασθεί με τη δικαιοσύνη.

Ο Πίτερ Στροκ «εθεωρείτο ένας από τους πλέον έμπειρους και αξιόπιστους πράκτορες της υπηρεσίας αντικατασκοπείας του FBI», αναφέρεται στο δημοσίευμα των New York Times. Είχε συμμετάσχει στην έρευνα για την χρήση του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Σύμφωνα με την Washington Post, εκείνη την εποχή, ο Πίτερ Στροκ διατηρούσε σχέση με μία δικηγόρο του FBI. Οι δύο είχαν τότε ανταλλάξει μηνύματα επικριτικά για τον Ντόναλντ Τραμπ και άλλα υπέρ της αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον.

«Ο κ. Στροκ μετακινήθηκε το καλοκαίρι από την έρευνα του κ. Μιούλερ στην υπηρεσία Ανθρώπινων Πόρων του FBI, όπου και παραμένει έκτοτε», διευκρινίζεται στο δημοσίευμα των New York Times.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει συμμάχους στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα - Ανάλυση του CNN
«Για τον Αμερικανό πρόεδρο, η προσπάθεια να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο διεθνές μέτωπο ενάντια στο Πεκίνο ίσως αποδειχθεί η πιο δύσκολη αποστολή της δεύτερης θητείας του» τονίζει το αμερικανικό δίκτυο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο 1
4 τραυματίες από την επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές - Οι Ουκρανοί λένε ότι κατέρριψαν 56
Θραύσματα από drone προκάλεσαν επίσης ζημιές σε μια κατοικία και σε αρκετά κτίρια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές σε διαφορετικά τμήματα της ουκρανικής πρωτεύουσας
Επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο
Αμερικανός αξιωματούχος: Η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το Βερολίνο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο – Αντί για τείχος, ο Δνείπερος
Το σενάριο διαίρεσης της Ουκρανίας έχει πέσει στο τραπέζι στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας σύμφωνα με τους «Times» που φιλοξενούν συνέντευξη του Αμερικανού απεσταλμένου Κιθ Κέλογκ
Στρατιώτες των Συμμάχων μπροστά στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στο μεταπολεμικό Βερολίνο τον Νοέμβριο του 1945