Παρασκευή, 29 Νοε.
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: Στο 2,1% το προβάδισμα της Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

ΗΠΑ: Στο 2,1% το προβάδισμα της Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Φωτογραφίες αρχείου Reuters

Μπορεί οι εκλογές για την ανάδειξη της Κάμαλα Χάρις ή του Ντόναλντ Τραμπ για επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να είναι στις 5 Νοεμβρίου 2024, σε πολλές πολιτείες η πρόωρη ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει, με τη συμμετοχή να φτάνει επίπεδα – ρεκόρ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Κάμαλα Χάρις είναι μόλις 2,1% μπροστά από τον Ντόναλντ Τραμπ, συγκεντρώνοντας 48,4% έναντι 46,3% που έχει συγκεντρώσει ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της.

Αν και το debate που έγινε ανάμεσα στην Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ, θα έπρεπε να δώσει μεγάλο προβάδισμα στην Δημοκρατική υποψηφία, μιας και ο 78χρονος πρώην πρόεδρος μίλησε για μετανάστες που τρώνε κατοικίδια, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η Κάμαλα Χάρις από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην κούρσα διατηρεί μικρό προβάδισμα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και σήμερα με τα τελευταία στοιχεία των δημοσκοπήσεων που δημοσίευσε το δίκτυο ABC News.

Σύμφωνα με τις ανασκοπήσεις, η Κάμαλα Χάρις την 1η Αυγούστου ήταν 1,2% μπροστά, την 1η Σεπτεμβρίου κατά 3,1%, την 1η Νοεμβρίου 2,6% ενώ τώρα μόλις 2,1%.

Θρίλερ για τις πολιτείες – κλειδιά

Ουισκόνσιν, Πενσυλβάνια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Νότια Καρολίνα, Τζόρτζια και Αριζόνα θα παίξουν ρόλο – κλειδί στις εκλογές του Νοεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Σε 4 από αυτές τις πολιτείες η Κάμαλα Χάρις διατηρεί το προβάδισμά της ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μπροστά μόνο σε 3.

Οι δύο υποψήφιοι φαίνεται πως θα παλέψουν στήθος με στήθος, με τις εκλογές να γίνονται σε μία περίοδο πόλωσης εξαιτίας των πολέμων στην Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή.

Η πρόωρη ψηφοφορία έχει χτυπήσει ήδη επίπεδο – ρεκόρ, με 300.000 ψηφοφόρους να έχουν επιλέξει ήδη τον επόμενο ηγέτη τους.

Στην πρόωρη ψηφοφορία ο κόσμος μπορεί να ψηφίσει μέσω email, μία πρακτική την οποία ανέδειξαν οι Δημοκρατικοί. Οι Ρεπουμπλικάνοι άσκησαν έντονη κριτική στο συγκεκριμένο σύστημα λέγοντας πως αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ψεύτικα αποτελέσματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις