Πέμπτη, 5 Σεπτ.
31oC Αθήνα

ΗΠΑ: Τα 4 θύματα του 14χρονου μακελάρη σε σχολείο στην Τζόρτζια – «Μαμά φοβάμαι, σ’ αγαπώ»

ΗΠΑ: Τα 4 θύματα του 14χρονου μακελάρη σε σχολείο στην Τζόρτζια – «Μαμά φοβάμαι, σ’ αγαπώ»
Apalachee High School/Family Photo/GoFundMe

Δεν το χωρά ο νους το νέο μακελειό που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (04.09.2024) σε σχολείο των ΗΠΑ, στην πολιτεία της Τζόρτζια, με συγκλονιστικότερο όλων ότι ο δράστης είναι μόλις 14 ετών ο οποίος εκτέλεσε εν ψυχρώ τέσσερις αθώους ανθρώπους.

Ήδη ο 14χρονος δράστης για το μακελειό σε λύκειο του Γουίντερ της Τζόρτζια, βρίσκεται υπό κράτηση από το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Από χθες, τέσσερις οικογένειες θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους ανθρώπων. Τα αμερικανικά μέσα, δημοσιεύουν τις φωτογραφίες των τεσσάρων θυμάτων συνοδευόμενες με τα στοιχεία τους: νεκροί είναι ο 14χρονος Mason Schermerhorn, ο 14χρονος Christian Angulo, ο 39χρονος Richard Aspinwall, και η 53χρονη Christina Irimie.

Το σάιτ του σχολείου δείχνει ότι οι δύο ενήλικες ήταν και οι δύο καθηγητές μαθηματικών και ο Aspinwall ήταν επίσης βοηθός προπονητή ποδοσφαίρου.

Η οικογένεια του Mason Schermerhorn, δήλωσε στο Channel 12 News ότι ο γιος τους ήταν αυτιστικός και το πρώτο θύμα που ταυτοποιήθηκε.

Ο 14χρονος δράστης είναι μαθητής στο Λύκειο Apalachee και θα δικαστεί ως ενήλικας, ανέφεραν οι αρχές σε συνέντευξη Τύπου.

Άλλα εννέα θύματα –οκτώ μαθητές και ένας καθηγητής– μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία μετά το αιματοκύλισμα, σύμφωνα με το GBI.

Όπως γράφει το CNN, μαθητές και καθηγητές άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για κάλυψη, ενώ τα σχολεία σε όλη την κομητεία μπήκαν σε lockdown και οι γονείς έψαχναν απεγνωσμένα για πληροφορίες.

Κατά τη διάρκεια του μακελειού, η 14χρονη Macey Right έστειλε μήνυμα στη μητέρα της, γράφοντας ότι άκουσε πυροβολισμούς και ζήτησε από τη μητέρα της να έρθει να την πάρει.

Η ίδια και οι φίλοι της πιάστηκαν χέρι χέρι και προσευχήθηκαν στην τάξη τους, είπε. Λίγες στιγμές αργότερα, άκουσαν χτυπήματα και φωνές, σύμφωνα με την Macey. «Άκουσα πυροβολισμούς έξω από την τάξη μου και ανθρώπους να ουρλιάζουν, ανθρώπους να εκλιπαρούν να μην τους πυροβολήσουν και μετά ανθρώπους που κάθονταν δίπλα μου να τρέμουν και να κλαίνε», είπε η Μέισι.

 «Μαμά Φοβάμαι»

Η Erin Clark βρισκόταν στη δουλειά της το πρωί της Τετάρτης, όταν έλαβε μια σειρά από μηνύματα από τον γιο της, έναν τελοιόφοιτο μαθητή στο λύκειο Apalachee.

«Πυροβολισμοί σε σχολείο».

«Φοβάμαι», έγραψε.

«Δεν αστειεύομαι», ανέφερε.

«Φεύγω από τη δουλειά», απάντησε η Κλαρκ. «Σ’ αγαπώ», απάντησε ο γιος της, ο 17χρονος Ethan Haney.

«Κι εγώ σ’ αγαπώ, μωρό μου», έστειλε η μαμά του πριν τρέξει προς το λύκειο.

Η Clark είπε στο CNN ότι ο γιος της άκουσε οκτώ ή εννέα πυροβολισμούς πριν κλείσει την πόρτα της τάξης του και, με τη βοήθεια ενός άλλου συμμαθητή του, μετακίνησε καρέκλες και τραπέζια για να μπλοκάρει την πόρτα.

Δήλωσε επίσης ότι ήταν «απολύτως τρομοκρατημένη» όταν διάβασε τα μηνύματα του γιου της. «Απλά προσευχόμουν να παραμείνει ασφαλής», είπε.

Η μαθήτρια που κάθισε δίπλα στον δράστη

Η μαρτυρία μιας μαθήτριας η οποία καθόταν δίπλα στον 14χρονο Colt Gray, αποκάλυψε την ανατριχιαστική συμπεριφορά του λίγο πριν ανοίξει πυρ – και πώς αυτή και οι συμμαθητές της απέφυγαν οριακά τον θάνατο.

Η Lyela Sayarath δήλωσε ότι καθόταν δίπλα στον 14χρονο στο μάθημα της άλγεβρας το πρωί της Τετάρτης και δεν είχε καμία ένδειξη της φρίκης που θα ακολουθούσε, καθώς τον περιέγραψε ως έναν «ήσυχο» έφηβο.

«Ποτέ δεν μιλούσε, δεν ήταν (στο σχολείο) τις περισσότερες φορές, απλά παρέλειπε το μάθημα» δήλωσε στο CNN. «Ακόμα και όταν μιλούσε, έδινε μονολεκτικές απαντήσεις».  

Η Sayarath δήλωσε ότι «δεν εξεπλάγη» όταν ο Gray αναγνωρίστηκε ως ο δράστης και είπε ότι «όταν σκέφτεσαι τους δράστες και τον τρόπο που ενεργούν, συνήθως είναι το ήσυχο παιδί και αυτός ταίριαζε στην περιγραφή».

Είπε ότι το πρωί, ο Γκρέι αποχώρησε από την αίθουσα λίγα λεπτά πριν πέσουν οι πυροβολισμοί, αλλά όταν έφυγε υπέθεσε ότι απλώς έκανε πάλι κοπάνα από το μάθημα.

Η μαθήτρια δήλωσε ότι ο Gray έφυγε από την τάξη στις 9:45 π.μ., περίπου μισή ώρα πριν σημάνει ο συναγερμός.

Όσο έλειπε, ακούστηκε μια ανακοίνωση από το μεγάφωνο που ενημέρωνε τους καθηγητές να ελέγξουν τα email τους, πριν ο ο Gray εμφανιστεί ξανά στην πόρτα της τάξης τους.

Η Sayarath είπε ότι ένας μαθητής πήγε να ανοίξει την πόρτα στον Gray πριν πηδήξει πίσω στη θέα του όπλου του.

«Υποθέτω ότι είδε ότι δεν θα τον αφήναμε να μπει», είπε η Λιέλα. «Και υποθέτω ότι η τάξη δίπλα μου, η πόρτα τους ήταν ανοιχτή, οπότε νομίζω ότι μόλις άρχισε να πυροβολεί στην τάξη», είπε.

Συμπλήρωσε ότι συνέχισε να ρίχνει τη μια μετά τις άλλη τις σφαίρες προσθέτοντας ότι: «Όταν το ακούσαμε, οι περισσότεροι έπεσαν στο πάτωμα και σύρθηκαν σε ένα σημείο, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις