Site icon NewsIT

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί και εννέα τραυματίες από τους πυροβολισμούς σε σχολείο της Τζόρτζια

04.09.2024 | 21:53
ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί και εννέα τραυματίες από τους πυροβολισμούς σε σχολείο της Τζόρτζια

A medical helicopter is seen in front of Apalachee High School after a shooting at the school Wednesday, Sept. 4, 2024, in Winder, Ga. (AP Photo/Mike Stewart)

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς έγινε σήμερα το μεσημέρι (04.09.2024) σε λύκειο σχολείο στη Τζόρτζια της Αμερικής.

Μέχρι στιγμής τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους πυροβολισμούς και 9 έχουν τραυματιστεί. Το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι πως κάποιοι από τους τραυματίες χτύπησαν στην προσπάθειά τους να φύγουν από το σχολείο της Αμερικής.

Μαθητές και καθηγητές στο άκουσμα των πυροβολισμών ξεκίνησαν να τρέχουν πανικόβλητοι και να κρύβονται μέσα στις αίθουσες. Όταν τα πυρά σταμάτησαν, ξεκίνησαν να ακούγονται κραυγές και κλάματα, αποκάλυψε ένας 17χρονος μαθητής.

«Έκλαιγα, δεν ήθελα να πεθάνω με αυτόν τον τρόπο», είπε η καθηγήτρια Camille Nelms που όταν άκουσε τους πυροβολισμούς ξέσπασε σε δάκρυα.

Τα πλάνα που μεταδόθηκαν από τα ελικόπτερα των τηλεοπτικών σταθμών, έδειξαν τους μαθητές που έτρεχαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου του σχολείου ενώ στο σημείο έφταναν πολλά ασθενοφόρο.

Σε άλλα βίντεο φαίνεται η προσπάθεια των μαθητών που με σβηστά τα φώτα μέσα στις σχολικές αίθουσες δεν ξέρουν που να κρυφθούν.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν έναν ύποπτο ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση από τις αρχές.

Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το περιστατικό και η κυβέρνησή του ανακοίνωσε πως «θα συνεχίσει να συντονίζει τις ενέργειές της με τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους».

Το σχολείο αυτή τη στιγμή έχει τεθεί σε lockdown ενώ όλα τα παιδιά έχουν επιστρέψει στις οικογένειές τους.

Τα τελευταία 20 χρόνια η Αμερική μετρά τις πληγές της από τους αμέτρητους πυροβολισμούς που έχουν γίνει σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Το χειρότερο επεισόδιο ήταν το 2007 στην Πολυτεχνική Σχολή της Βιρτζίνια όπου έχασαν τη ζωή τους 30 άνθρωποι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version