Site icon NewsIT

ΗΠΑ: Το Twitter ανέστειλε λογαριασμό αντιεμβολιάστριας βουλευτή των Ρεπουμπλικανών

02.01.2022 | 21:28
ΗΠΑ: Το Twitter ανέστειλε λογαριασμό αντιεμβολιάστριας βουλευτή των Ρεπουμπλικανών

Η βουλευτής των ΗΠΑ με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, κατηγορείται από το Twitter ότι παραβίασε τους κανονισμούς αναφορικά με την πληροφόρηση για την πανδημία, καθώς δημοσίευε αρκετά συχνά ψευδείς ειδήσεις για τα εμβόλια του κορονοϊού.

Έτσι, το Twitter ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε μόνιμα τη λειτουργία ενός από τους λογαριασμούς της, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια μηνύματα αποτέλεσαν πρόβλημα αλλά ότι προχώρησε σε αυτή την ενέργεια βάσει του «συστήματος των κλιμακωτών ποινών» που διαθέτει η πλατφόρμα.

Ο προσωπικός λογαριασμός της βουλευτή, @mtgreenee, στον οποίο αυτή η θερμή υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ αναρτούσε πληθώρα ψευδών πληροφοριών σχετικά με τα εμβόλια κατά της Covid-19, τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Η Γκριν, η οποία αναπαρήγαγε επίσης τις κατηγορίες περί εκλογικής νοθείας που διατύπωνε χωρίς αποδείξεις ο πρώην πρόεδρος, διατηρεί, εντούτοις, τον λογαριασμό της ως εκλεγμένη στη Βουλή των Αντιπροσώπων @RepMTG.

Ο λογαριασμός της Γκριν είχε ήδη μπλοκαριστεί για μία εβδομάδα τον Αύγουστο, διότι είχε γράψει ότι τα εμβόλια «δεν λειτουργούν». Χθες, έκανε αναφορά, χωρίς να παραθέσει κανένα πραγματικό στοιχείο, σε «έναν αριθμό εξαιρετικά υψηλό νεκρών εξαιτίας των εμβολίων κατά της Covid».

Σήμερα, η Γκριν επέκρινε σφόδρα την απόφαση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης: το Twitter «είναι ένας εχθρός της Αμερικής και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια», έγραψε σε ένα δελτίο τύπου.

«Δεν είναι σοβαρό, θέλω να δείξω στην Αμερική ότι δεν τους έχει ανάγκη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version