Site icon NewsIT

ΗΠΑ: Βίντεο με την επεισοδιακή σύλληψη αθλητή του NFL, «όταν σου λέμε κάτι, θα το κάνεις»

10.09.2024 | 09:06
ΗΠΑ: Βίντεο με την επεισοδιακή σύλληψη αθλητή του NFL, «όταν σου λέμε κάτι, θα το κάνεις»

Η σύλληψη αθλητή του NFL καταγράφηκε από κάμερα της αστυνομίας στις ΗΠΑ και τα πλάνα προκαλούν αντιδράσεις. Η αντίδραση του παίκτη, πυροδότησε την επιχείρηση για την ακινητοποίησή του.

Το βίντεο με τη σύλληψη του Ταϊρίκ Χιλ στις ΗΠΑ, πυροδοτεί αντιδράσεις και προβάλλεται από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Είναι εικόνες που κατέγραψε κάμερα της αστυνομίας, από τα όσα έγιναν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου του 2024. Ο αθλητής του NFL, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη έξω από το γήπεδο Hard Rock. Είχε προηγηθεί η άρνησή του, να υπακούσει στις εντολές αστυνομικών, που του είχαν ζητήσει να σταματήσει για έλεγχο.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον αθλητή για έλεγχο υπερβολικής ταχύτητας. Στο βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί να προσεγγίζουν το αυτοκίνητο του Χιλ και να του χτυπούν το τζάμι. «Ε, μην χτυπάς έτσι το τζάμι του αυτοκινήτου μου» ακούγεται να λέει ο Χιλ με τον αστυνομικό να προσπαθεί να του εξηγήσει και τον αθλητή να κλείνει το παράθυρο.

Αυτή φαίνεται να ήταν η κίνηση που εξόργισε τους αστυνομικούς, καθώς στα επόμενα δευτερόλεπτα ένας εξ αυτών φαίνεται να ανοίγει την πόρτα και να τραβάει έξω από το όχημα τον Χιλ. «Όταν σου λέμε να κάνεις κάτι, θα το κάνεις, το καταλαβαίνεις; Όχι όταν θέλεις, αλλά όταν σου το λέμε. Έχεις μάλλον μπερδευτεί» ακούγεται να λέει ο ένας από τους αστυνομικούς.

Body camera footage released, Tyreek Hill detained by Miami police ahead of game

Όπως φαίνεται στα πλάνα, οι αστυνομικοί έριξαν στο έδαφος τον αθλητή και του πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με το ESPN, οι αστυνομικοί έκοψαν κλήση στον Χιλ για επικίνδυνη οδήγηση και επειδή δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, πριν τελικά να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ο ίδιος μιλώντας στο NBC News είπε ότι «ποιος ξέρει τι θα είχε γίνει, αν δεν ήμουν αυτός που είμαι. Στη χειρότερη θα με είχαν πυροβολήσει ή θα με είχαν οδηγήσει στα κρατητήρια για μια υπέρβαση του ορίου ταχύτητας».

Σε ανακοίνωσή της η ομάδα Miami Dolphins, στην οποία αγωνίζεται ο Χιλ καταδικάζει τη συμπεριφορά των αστυνομικών και υπερασπίστηκε τον αθλητή. Από την πλευρά της, η επικεφαλής της αστυνομίας του Miami-Dade ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί εξονυχιστική έρευνα για όσα συνέβησαν.

Το βίντεο συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις και να επαναφέρει στο προσκήνιο των συζητήσεων στις ΗΠΑ, τη στάση των αστυνομικών της χώρας, σε ελέγχους ατόμων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version