Κόσμος

ΗΠΑ: Χοίρος στο Όρεγκον μολύνθηκε από τη γρίπη των πτηνών

Από τον ιό της γρίπης των πτηνών στην πολιτεία Όρεγκον μολύνθηκε ένας χοίρος, γεγονός που καταγράφεται για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. 

Ο «ένας από τους πέντε χοίρους» σε αγρόκτημα «μολύνθηκε από τον H5N1 (γρίπη των πτηνών)», γεγονός που διαπιστώνεται «για πρώτη φορά» στις ΗΠΑ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας (USDA).

«Τα ζώα δεν προορίζονταν προς πώληση στον τομέα των τροφίμων», σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία τόνισε πως «δεν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια του εφοδιασμού της χώρας με χοιρινό κρέας».

Ο χοίρος που διαπιστώθηκε πως έχει μολυνθεί από την ασθένεια δεν παρουσίαζε συμπτώματα, αλλά υποβλήθηκε σε εξετάσεις προληπτικά στο αγρόκτημα, όπου εκτρέφονται επίσης πτηνά και άλλα ζώα.

Το αγρόκτημα έχει τεθεί σε καραντίνα.

Άλλοι δύο χοίροι διαπιστώθηκε πως είναι αρνητικοί στον ιό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων ακόμη δύο. Όλοι οι χοίροι υποβλήθηκαν σε ευθανασία.

Η ανακοίνωση του υπουργείου δημοσιοποιήθηκε καθώς οι ΗΠΑ έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με άνευ προηγουμένου εξάπλωση του ιού στις αγελάδες.

Ειδικοί ανησυχούν για τον αυξανόμενο αριθμό θηλαστικών που μολύνονται από τη νόσο. Ο λόγος είναι πως η ευρεία κυκλοφορία του θα διευκόλυνε τη μετάλλαξη του ιού και θα καθιστούσε πιθανή την εμφάνιση στελέχους του ικανού να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πάντως η αλληλούχηση του γονιδιώματος του ιού που εντοπίστηκε στα πτηνά του αγροκτήματος δεν αποκάλυψε «καμιά μεταβολή του ιού» που θα άφηνε να εννοηθεί πως έγινε ευκολότερη «η μετάδοση μεταξύ ανθρώπων», καθησύχασε το δελτίο Τύπου του USDA.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κάστρο Scaligero: Το επιβλητικό μεσαιωνικό φρούριο μέσα στην μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας
Το «αβύθιστο κάστρο», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, χτίστηκε τον 13ο αιώνα από την οικογένεια Scaligeri, μια ισχυρή οικογένεια ευγενών και ηγεμόνων, που κυβερνούσε τη Βερόνα εκείνη την εποχή
Scaligero Castle aerial panoramic view. Scaligero Castle is a fortress in the historical center of Sirmione town at the Garda Lake in Italy
Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο από την Υεμένη – «Εξουδετερώθηκε πριν εισέλθει στην ισραηλινή επικράτεια»
«Μετά τις σειρήνες που ήχησαν σε διάφορες περιοχές του Ισραήλ, αναχαιτίστηκε πύραυλος που εξαπολύθηκε από την Υεμένη», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του
Οι Χούθι της Υεμένης
Η ιστορία του καμεραμάν που σκότωσε τον βιαστή του γιου του μπροστά στις κάμερες και αναδείχθηκε σε λαϊκό ήρωα
Ο 40χρονος εικονολήπτη Γκάρι Πλοσέ εκτέλεσε με μία σφαίρα στον κεφάλι τον Τζεφ Ντουσέ, τον δάσκαλο καράτε που είχε απαγάγει και κακοποιήσει σεξουαλικά τον 11χρονο γιο του Τζόντι
Τζόντι Πλοσέ
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ – Είχε κατηγορήσει τον Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για βιασμό
Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρε 4