Κόσμος

Ιράκ: Τους 38 έφτασαν οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε καφενείο

Στους 38 έφτασε ο αριθμός των νεκρών μετά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Παρασκευή σε καφενείο στην πόλη Κιρκούκ στο Ιράκ.

Τουλάχιστον ακόμα 25 άτομα έχουν τραυματιστεί, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων dpa, πρόσφατα έχει σημειωθεί αύξηση των θρησκευτικών εντάσεων μεταξύ σουνιτών και σιιτών στο Ιράκ. Η επίθεση στο Κιρκούκ σημειώθηκε λίγο αφότου ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σκοτώνοντας 10 ανθρώπους έξω από ένα σιιτικό τέμενος στην πόλη Ντατζίλ, 170 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης.

Δεκατρία ακόμα άτομα έχασαν την Παρασκευή τη ζωή τους σε ξεχωριστές επιθέσεις σε περιοχές στο βόρειο Ιράκ.

Η απότομη αύξηση των αιματηρών επιθέσεων μεταξύ σουνιτών και σιιτών έχει δημιουργήσει φόβους για την επανάληψη των βίαιων επεισοδίων που το 2006-07 είχαν ωθήσει τη χώρα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλλοι 17 νεκροί σε δύο νέες επιθέσεις στο Ιράκ

Τουλάχιστον 178 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες (ΦΩΤΟ)

Ο Πούτιν ενισχύει τις σχέσεις του με Ιράκ και Κίνα

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αύξηση στην ένταση των θαλάσσιων καυσώνων και των ατμοσφαιρικών κυκλώνων: Ποιες περιοχές της Μεσογείου βρίσκονται στο «κόκκινο»
Η μελέτη των Ελλήνων ακαδημαϊκών, ρίχνει «φως» στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης στη Μεσόγειο και στη συσχέτιση των θαλάσσιων καυσώνων και των ατμοσφαιρικών κυκλώνων
Άνθρωποι κάνουν μπάνιο στην παραλία
Στιγμές χάους από το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας Άλφρεντ στην Αυστραλία - Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες και αμέτρητες ζημιές
Στο σκοτάδι τουλάχιστον 330.000 χιλιάδες νοικοκυριά. Οι αρχές συστήνουν υπομονή καθώς η αποκατάσταση των βλαβών στο σύστημα ηλεκτροδότησης θα καθυστερήσει
Ζημιές σε σπίτι λόγω της καταιγίδας Άλφρεντ