Site icon NewsIT

Ιράν: Άσχημες καιρικές συνθήκες και υπερβολικό φορτίο προκάλεσαν τη συντριβή του ελικοπτέρου και τον θάνατο του προέδρου Ραϊσί

21.08.2024 | 20:12
Ιράν: Άσχημες καιρικές συνθήκες και υπερβολικό φορτίο προκάλεσαν τη συντριβή του ελικοπτέρου και τον θάνατο του προέδρου Ραϊσί

FILE PHOTO: Palestinian group Hamas' top leader, Ismail Haniyeh meets with Iranian President Ebrahim Raisi (not pictured) in Tehran, Iran March 27, 2024. Iran's Presidency/WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS/File Photo ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

Τέλος στις έρευνες για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου που προκάλεσε τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί τον περασμένο Μάιο, έβαλαν σήμερα (21.08.2024) οι αρχές.

Το πόρισμα της έρευνας έδειξε πως οι άσχημες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν τη συντριβή του αεροσκάφους στο Ιράν.

Σημαντικό ρόλο στη συντριβή έπαιξε και το γεγονός πως στο αεροσκάφος βρισκόντουσαν δύο περισσότερα άτομα από όσα όριζε το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Το υπερβολικό φορτίο δυσκόλεψε τη δυνατότητα ελιγμών του αεροσκάφους, ειδικά σε μία μέρα με έντονη κακοκαιρία.

«Η έρευνα για τη συντριβή του ελικοπτέρου του αγιατολάχ Ραϊσί έχει ολοκληρωθεί. Θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι αυτό που συνέβη ήταν ατύχημα», ανέφερε πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας για το πόρισμα.

Το ελικόπτερο συνετρίβη σε βουνοπλαγιά κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, κατά τη διάρκεια ομίχλης και έντονης βροχής, αναφέρει το πόρισμα.

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος θεωρούνταν σκληροπυρηνικός και πιθανός διάδοχος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, και ο υπουργός Εξωτερικών Χουσεΐν Αμιραμπντολαχιάνμ ήταν μεταξύ των 8 θυμάτων του δυστυχήματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version