Κόσμος

Ιράν: Έτοιμος να επέμβει ο στρατός

Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού δήλωσε σήμερα ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη καταστείλει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις αλλά ότι οι άνδρες του είναι έτοιμοι να επέμβουν αν χρειαστεί, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

“Παρότι αυτή η τυφλή εξέγερση ήταν τόσο περιορισμένη ώστε μια μικρή αστυνομική δύναμη να μπορέσει να την σταματήσει προτού γιγαντωθεί…μπορείτε να μείνετε ήσυχοι ότι τα αδέλφια σας στον στρατό της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τα κορόιδα του Μεγάλου Σατανά (ΗΠΑ)”, δήλωσε ο αρχιστράτηγος Αμπντουλραχίμ Μουσαβί.

Έπειτα από έξι μέρες διαδηλώσεων που κλόνισαν την θεοκρατική ηγεσία και στοίχισαν τη ζωή σε 21 ανθρώπους, οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, ανέπτυξαν χθες Τετάρτη δυνάμεις για να καταστείλουν την εξέγερση σε τρεις επαρχίες.

Οι διαδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν ως διαμαρτυρία κατά των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που βιώνουν οι νέοι και η εργατική τάξη, εξελίχθηκαν σε εξέγερση κατά της εξουσίας και των προνομίων που απολαμβάνει μια ελίτ και ειδικά ο ανώτερος πνευματικός ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Μελάνια Τραμπ έχει γενέθλια και τα γιόρτασε «στον αέρα» με τον Ντόναλντ Τραμπ – «Χρόνια πολλά Πρώτη Κυρία»
Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε νωρίς από τη Ρώμη λίγο μετά την κηδεία του Πάπα για την κεράσει ένα ρομαντικό δείπνο στο Air Force One για τα 55α γενέθλιά της Μελάνια Τραμπ
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ αναχωρούν από την Ιταλία στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο