Σάββατο, 12 Οκτ.
25oC Αθήνα

Ιράν: Φωτιά στη φυλακή Εβίν στην Τεχεράνη

Ιράν: Φωτιά στη φυλακή Εβίν στην Τεχεράνη

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν φωτιά να βγαίνει από τη φυλακή Εβίν στην Τεχεράνη, στην οποία κρατούνται πολιτικοί κρατούμενοι στο Ιράν. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ακούστηκαν ένας συναγερμός και πυροβολισμοί. 

«Πυροβολισμοί ακούγονται από τη Φυλακή Εβίν και καπνός είναι ορατός», αναφέρει η ακτιβιστική ιστοσελίδα 1500tasvir. Σημειώνεται ότι για την φωτιά στη φυλακή Εβίν στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο άμεσο σχόλιο από αξιωματούχους ή αναφορές από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το επίσημο πρακτορείο Irna μετέδωσε ότι “ταραχές” ξέσπασαν στη φυλακή Εβίν στην Τεχεράνη, αλλά η “κατάσταση είναι υπό έλεγχο”. 

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Irna το οποίο πρόσθεσε ότι κανείς δεν σκοτώθηκε.

“Ταραχές και συγκρούσεις παρατηρήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου”, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας τον οποίο επικαλείται το Irna, διευκρινίζοντας ότι “ταραξίες” είχαν προκαλέσει πυρκαγιά. “Επί του παρόντος, η κατάσταση είναι πλήρως υπό έλεγχο και η ηρεμία επανήλθε στη φυλακή”, πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η αναταραχή που οδήγησε σε πυρκαγιά στη φυλακή, τελείωσε και οι πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβήσουν τη φωτιά. Πρόσθεσε ότι η αναταραχή σημειώθηκε σε ένα τμήμα της φυλακής όπου κρατούνται “κακοποιοί”, μετέδωσε το Irna, υποδηλώνοντας προφανώς τους πολιτικούς κρατούμενους – πολλοί από τους οποίους που κρατούνται εκεί, δεν ενεπλάκησαν.

Οι αναρτήσει στο Twitter ωστόσο είναι πολλές. 

Δείτε κάποιες από τις αναρτήσεις:

Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία πέθανε η 22χρονη Κούρδισσα Αμινί, έχουν ξεσπάσει μεγάλες αναταραχές στο Ιράν. Ο θάνατος της 22χρονης, που άφησε την τελευταία της πνοή τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της στην Τεχεράνη από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της, έχει προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας και ένα έντονο κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος. ΜΚΟ κάνουν λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς από τις δυνάμεις καταστολής. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις