Παρασκευή, 9 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης πρόσθεσαν νέους πυραύλους και οπλικά συστήματα για τις ναυτικές δυνάμεις

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης πρόσθεσαν νέους πυραύλους και οπλικά συστήματα για τις ναυτικές δυνάμεις
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν πρόσθεσαν νέους πυραύλους και drones στο οπλοστάσιο των ναυτικών τους δυνάμεων, όπως μετέδωσε σήμερα (9/8/24) η ιρανική κρατική τηλεόραση, καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονται στην περιοχή μετά τη δολοφονία του ηγέτη της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στην Τεχεράνη.

«Ένας μεγάλος αριθμός πυραύλων κρουζ προστέθηκε στον ναυτικό στόλο των Φρουρών της Επανάστασης με εντολή του αρχηγού» του κλάδου αυτού των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με την τηλεόραση του Ιράν.

Οι νέοι αυτοί πύραυλοι «έχουν δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης εκρηκτικής κεφαλής υψηλής ισχύος που είναι μη ανιχνεύσιμη και μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές και να βυθίσουν τους στόχους τους», πρόσθεσε η ανακοίνωση των Φρουρών.

Σύμφωνα με την τηλεόραση, συνολικά 2.654 στρατιωτικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς, εκρηκτικών, μαχητικών και αναγνωριστικών drones, καθώς και μονάδων ηλεκτρονικού πολέμου, ενσωματώθηκαν στις ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών.

«Αν δεν είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό στα βάθη των θαλασσών και των ωκεανών ανά πάσα στιγμή και να τον σταματήσουμε από απόσταση, θα αντιμετωπίσουμε αναπόφευκτα προβλήματα στα εθνικά μας σύνορα», δήλωσε ο στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί, επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης.

«Στον σημερινό κόσμο, ή πρέπει να είσαι δυνατός για να επιβιώσεις και να είσαι ασφαλής ή να παραδοθείς· δεν υπάρχει μέση λύση», είπε κατά τη διάρκεια μιας παρέλασης κατά την οποία παρουσιάστηκε το νέο οπλοστάσιο, σύμφωνα με τηλεοπτικές εικόνες.

Η περιοχή βρίσκεται σε επιφυλακή για πιθανή επίθεση από το Ιράν ή τους συμμάχους του κατά του Ισραήλ, ως αντίποινα για τη δολοφονία την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Η Χαμάς και το Ιράν κατηγορούν το Ισραήλ, το οποίο δεν έχει αναλάβει, ούτε αρνηθεί την ευθύνη για τη δολοφονία, και η Τεχεράνη έχει ορκιστεί να προβεί σε αντίποινα, καθώς συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για να αποφευχθεί μια στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή.

Το Ισραήλ διέπραξε ένα «στρατηγικό λάθος» που «θα του κοστίσει ακριβά» σκοτώνοντας τον Χανίγια, δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Μπαγκερί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις