Κόσμος

Ιράν: Συλλήψεις 50 υπόπτων για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες

Οι αρχές του Ιράν έχουν συλλάβει τουλάχιστον 50 υπόπτους για σχέσεις με ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες στα δυτικά της χώρας, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις ενός εισαγγελέα, στο πλαίσιο των συλλήψεων που έχουν γίνει, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις και τις επιθέσεις ενόπλων που έγιναν στην Τεχεράνη, στις αρχές Ιουνίου.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν λίγες ημέρες μετά τις εκτοξεύσεις πυραύλων που πραγματοποίησαν οι Φρουροί της Επανάστασης, από τα δυτικά του Ιράν προς τις ανατολικές περιοχές της Συρίας, προκειμένου να πλήξουν βάσεις του Ισλαμικού Κράτους, που ανέλαβε την ευθύνη των αιματηρών επιθέσεων στην Τεχεράνη (7 Ιουνίου).

Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τεχεράνη περισσότεροι από 50 υποστηρικτές των τρομοκρατικών ομάδων έχουν συλληφθεί στην επαρχία Κερμανσάχ,” δήλωσε ο περιφερειακός εισαγγελέας, Νεμάτ Σαντεκί.

“Παράλληλα εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ικανοποιητικός αριθμός γιλέκων με εκρηκτικά, ηλεκτρονικών πυροκροτητών, αλλά και όπλων, μαζί με τους συλληφθέντες,” μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν (IRNA) επικαλούμενο τον περιφερειακό εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος