Κόσμος

Ιράν: Τσουνάμι η οργή – Έκαψαν και το σπίτι του Αγιατολάχ Χομεϊνί

Βίντεο που δείχνουν το πατρικό σπίτι στο Ιράν του εκλιπόντος ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας Αγιατολάχ Χομεϊνί να έχει παραδοθεί στις φλόγες έχουν κυκλοφορήσει στα social media με ακτιβιστές να λένε ότι πυρπολήθηκε από διαδηλωτές.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, ωστόσο, διέψευσε ότι το σπίτι του Χομεϊνί πυρπολήθηκε αντιτείνοντας ότι ένας μικρός αριθμός ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί έξω από αυτό.

Τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να ζητωκραυγάζουν, ενώ διακρίνεται ένα σπίτι να καίγεται.

https://twitter.com/Ivaskarij/status/1593582617701634048?s=20&t=sAqZaXL7yZzp5DubcGbDow

 

Το Reuters δεν μπόρεσε να διακριβώσει με ανεξάρτητο τρόπο πότε γυρίστηκαν τα βίντεο παρά μόνο την τοποθεσία.

Το ακτιβιστικό δίκτυο 1500Tasvir ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη γενέτειρα του Χομεϊνί, την Χομέιν, που βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Τεχεράνης.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις, το σπίτι έχει μετατραπεί σε μουσείο.

“Η πληροφορία είναι ψευδής. Οι πόρτες του σπιτιού του εκλιπόντος ιδρυτή της μεγάλης επανάστασης είναι ανοιχτές για το κοινό”, προσθέτει το τηλεγράφημα τουTasnim.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε εθνικό επίπεδο έχουν εξαπλωθεί στο Ιράν από τις 16 Σεπτεμβρίου, έπειτα από τον θάνατο της νεαρής Ιρανής, κουρδικής καταγωγής, Μαχσά Αμινί, κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

Ο Χομεϊνί πέθανε το 1989.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπήρχαν πτώματα παντού» λένε μάρτυρες του μακελειού με τους 11 νεκρούς στο Βανκούβερ - Δεν προκύπτει συσχετισμός με τις αυριανές Καναδικές εκλογές
Δεν υπάρχουν αναφορές για το αν η φονική παράσυρση στο Βανκούβερ σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές της χώρας, ενώ η χώρα δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση στο φεστιβάλ
Ιατροδικαστές της αστυνομίας του Βανκούβερ ερευνούν τη σκηνή ενός ύποπτου οχήματος και τα πτώματα των θυμάτων που κείτονται καλυμμένα στο έδαφος, αφού αυτό έπεσε πάνω στο πλήθος σε ένα πάρτι στο Λαπού Λαπού, στο οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, στο Βανκούβερ του Καναδά