Κόσμος

Ίρμα και Χάρβεϊ “ανεβάζουν” τη δημοτικότητα Τραμπ

Στο 40% έφτασε η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ. Οι χειρισμοί του κατά τη διάρκεια των κυκλώνων Χάρβεϊ και Ίρμα τον… ανέβασαν στα μάτια των Αμερικανών.

Η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ σταμάτησε την… κατρακύλα της. Και αυτό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ το “χρωστάει” σε μια καταστροφή!

Οι χειρισμοί της κυβέρνησής του στην αντιμετώπιση του τυφώνα Χάρβεϊ και του κυκλώνα Ίρμα ήταν η αιτία. Αυτό δείχνει δημοσκόπηση του CNN, που έγινε από την SSRS.. Σύμφωνα με την έρευνα, η δημοτικότητα του Τραμπ έφτασε στο 40%.

Τραμπ ο… δημοφιλής

Ποσοστό 64% των Αμερικανών δήλωσαν ότι εγκρίνουν τον τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης Τραμπ στον χειρισμό της κατάστασης ανάγκης που προέκυψε. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 66%, μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων (δύο στους τρεις).

[read4more]

Το ποσοστό αποδοχής των χειρισμών της κυβέρνησης Τραμπ αυξάνεται στο 90% μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων (εννέα στους δέκα). Στους Δημοκρατικούς, ποσοστό 44% εγκρίνει τους χειρισμούς Τραμπ, έναντι ποσοστού επίσης, 44% που τους απορρίπτει.

Το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τραμπ επηρεάζεται άμεσα από την πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων. Το 85% των Ρεπουμπλικάνων εγκρίνουν την απόδοσή του ως προέδρου έναντι μόλις του 9% των Δημοκρατικών.

Συνολικά, ποσοστό 55% των Αμερικανών δυσανασχετούν με την απόδοση του Αμερικανού προέδρου. Από την άλλη μεριά, το ποσοστό θετικής αποδοχής της συνολικής απόδοσης του Τραμπ είχε καταγραφεί στο 38%, τον Αύγουστο.

STORMMARIA

Αχίλλειος πτέρνα η εξωτερική πολιτική

Στο επίπεδο της ασκούμενης εξωτερικής πολιτικής, το ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου, δεν είναι τόσο ξεκάθαρο. Η κλιμάκωση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα έχει μεγαλώσει την ανησυχία των Αμερικανών.

Ποσοστό 50% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση θεωρούν την Βόρεια Κορέα ως μία άμεση απειλή κατά των ΗΠΑ. Το ποσοστό αυτό, έχει αυξηθεί από το 37% που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο. Ωστόσο, ποσοστό 41% των Αμερικανών (τέσσερις στους δέκα) δηλώνουν ότι εγκρίνουν τους χειρισμούς του Τραμπ. Το ποσοστό αυτό, έχει ελάχιστα αλλάξει από την πιο πρόσφατη καταγραφή του, τον Αύγουστο.

Ποσοστό 43% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο μπορεί να επιλυθεί μόνο με οικονομικά και διπλωματικά μέσα. Το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του, μειωμένο σταδιακά κατά δέκα μονάδες, από το 2012.

TZ  RCFC RTRMADP  STORM HARVEY TRUMP

Θέλουν πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα

Ποσοστό 58% των ερωτηθέντων είναι υπέρ μιας στρατιωτικής λύσης, στην περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους με διπλωματικά και οικονομικά μέσα. Το ποσοστό αυτό, έχει αυξηθεί κατά 20% από το 2012.

Ποσοστό 63% (οι έξι στους δέκα) υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει ν’ αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά της Βόρειας Κορέας. Αλλά με μια προϋπόθεση: μόνο στην περίπτωση που μια τέτοια εξέλιξη υποστηριχτεί από τους συμμάχους τους και υπάρξει και συμμετοχή τους στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Την ανάληψη μονομερούς στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ, υποστηρίζουν τρεις στους δέκα ερωτηθέντες (29%).

trump

Η οικονομία

Για την πορεία της οικονομίας και τους χειρισμούς της κυβέρνησης που αναφέρονται σε αυτή, ποσοστό 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση είναι καλή. Το ποσοστό αυτό, έχει αυξηθεί κατά 6% από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ τον περασμένο Ιανουάριο και είναι το υψηλότερο από το 2001.

Για τους χειρισμούς στον τομέα της υγείας, το ποσοστό του Τραμπ παραμένει σχετικά χαμηλό στο 31% κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη νέα νομοθετική προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων για την κατάργηση του προγράμματος Obamacare, που προώθησε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Για το περιβάλλον, ποσοστό 49% των Αμερικανών πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η ουσιαστική αιτία πρόκλησης ακραίων καιρικών φαινομένων, έναντι ποσοστού 36% σε δημοσκόπηση του 2005.

Περίπου ένας στους τέσσερις (28%) με τους Ρεπουμπλικάνους σε ποσοστό 55%, πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του περιβάλλοντος δεν έχει κάποιο ρόλο στην πρόκληση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Από την άλλη μεριά, το 78% των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή έχει μεγάλο ρόλο, με το ποσοστό αυτό, να έχει αυξηθεί κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες από το 2005. Ποσοστό μόλις 15% των Ρεπουμπλικάνων υποστηρίζει το ίδιο, μειωμένο κατά 10% από το 2005. Από τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους ποσοστό 48% υποστηρίζουν ότι η κλιματική αλλαγή έχει ουσιαστικό ρόλο στην πρόκληση των ακραίων καιρικών φαινομένων, έναντι ποσοστού 34% που εξέφραζαν την ίδια εκτίμηση, πριν από δέκα χρόνια.

Σε ξεχωριστή ερώτηση, ποσοστό 74% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση συμφωνούν με την χορήγηση βοήθειας στα θύματα των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περίπτωση που για να εξασφαλιστεί αυτό, πρέπει να γίνουν άλλες περικοπές, ενώ το ποσοστό της σύμφωνης γνώμης για το θέμα αυτό, καταγράφεται στο 69% μεταξύ των συντηρητικών.

Η δημοσκόπηση αυτή, πραγματοποιήθηκε από την SSRS μέσω τηλεφώνου κατά το χρονικό διάστημα 17-20 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή τυχαίου δείγματος 1.053 ερωτηθέντων σε παναμερικανικό επίπεδο. Το ποσοστό στατιστικού λάθους προσδιορίζεται μεταξύ θετικής κι αρνητικής απόκλισης 3,7%, ενώ αυξάνεται για τις υποομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / CNN

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines