Κόσμος

Ισημερινός: Κατασχέθηκαν 3,2 τόνοι κοκαΐνης – Πάνω από τους μισούς είχαν προορισμό την Ευρώπη

Οι αρχές του Ισημερινού ανακοίνωσαν χθες Σάββατο ότι κατέσχεσαν 3,2 τόνους κοκαΐνης, εκ των οποίων δύο τόνοι ήταν κρυμμένοι σε κοντέινερ με μπανάνες και είχαν προορισμό την Ευρώπη.

«Οι έρευνες οδήγησαν στην κατάσχεση περισσότερων από δύο τόνων κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ από το Γουαγιακίλ που προοριζόταν για την Ευρώπη», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Εντοπίστηκαν επίσης σε άλλο λιμάνι, στην περιοχή Γουάγιας, εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους ενός τόνου και 213 κιλών, σύμφωνα με την αστυνομία του Ισημερινού.

Οι αρχές της χώρας είχαν κατασχέσει πέρυσι 210 τόνους ναρκωτικών – κυρίως κοκαΐνης. Φέτος, τα κατασχεθέντα ναρκωτικά έχουν ξεπεράσει τους 100 τόνους.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ο Ισημερινός ήταν το 2020 η τρίτη χώρα στον κόσμο με τις μεγαλύτερες κατασχέσεις κοκαΐνης, πίσω από την Κολομβία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος