Δευτέρα, 28 Οκτ.
25oC Αθήνα

Το Ισλαμικό Κράτος κάνει επιθέσεις από τη «μαύρη τρύπα» στην αμερικανική βάση Al-Tanf

Το Ισλαμικό Κράτος κάνει επιθέσεις από τη «μαύρη τρύπα» στην αμερικανική βάση Al-Tanf

Το Ισλαμικό Κράτος κάνει επιθέσεις από την περιοχή “μαύρη τρύπα” στην αμερικανική βάση Al-Tanf, στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιορδανίας.

Η περιοχή των 100 χιλιομέτρων γύρω από τη βάση των ΗΠΑ Al-Tanf, κοντά στα σύνορα μεταξύ Συρίας – Ιορδανίας, έχει γίνει μια “μαύρη τρύπα”. Τη χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος για να κάνουν επιθέσεις εναντίον συριακών στρατευμάτων και αμάχων.

Η βάση, που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2007 κοντά στη συνοριακή πόλη Al-Tanf, γίνεται πρόβλημα για τα συριακά στρατεύματα που πολεμούν τους τρομοκράτες από το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Deir ez-Zor.

“Η παράνομη εγκατάσταση αυτής της στρατιωτικής βάσης στα σύνορα Συρίας – Ιορδανίας τον Απρίλιο δικαιολογήθηκε δημόσια από την ανάγκη διεξαγωγής επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Καμία επιχείρηση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

“Ωστόσο δεν υπήρξαν αναφορές ούτε μιας αμερικανικής επιχείρησης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους κατά τη διάρκεια των 6 μηνών της ύπαρξής της”, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το υπουργείο κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως δεν επιτρέπουν σε κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια να προσεγγίσουν το προσφυγικό στρατόπεδο Rukban που βρίσκεται κοντά στη βάση. Το στρατόπεδο φιλοξενεί περίπου 60.000 γυναίκες και παιδιά από τη Raqqa και το Deir ez-Zor.

Οι πρόσφυγες στο Rukban χρησιμεύουν ως “ανθρώπινη ασπίδα” για την αμερικανική βάση, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Major-General Igor Konashenkov.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις