Site icon NewsIT

Ισμαήλ Χανίγια: Τελετή στην Αγία Σοφία κάνει ο Ερντογάν

02.08.2024 | 12:40

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, right, shakes hands with Hamas movement chief Ismail Haniyeh, prior to their meeting in Istanbul, Saturday, Feb. 1, 2020. U.S. President Donald Trump's Mideast plan Trump's plan envisions a disjointed Palestinian state that turns over key parts of the West Bank to Israel. It sides with Israel on key contentious issues that have bedeviled past peace efforts, including borders and the status of Jerusalem and Jewish settlements, and attaches nearly impossible conditions for granting the Palestinians their hoped-for state.(Presidential Press Service via AP, Pool)

Τελετή για τον Ισμαήλ Χανίγια πραγματοποιείται στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής προσευχής σήμερα Παρασκευή (2.8.24), σχεδόν ταυτόχρονα με την κηδεία του ηγέτη της Χαμάς που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη.

Στην τελετή θα παραστεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ της προσευχής θα προΐσταται ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσωεν της κυβέρνησης, Αλί Ερμπάς.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του προέδρου Ερντογάν κηρύχθηκε σήμερα εθνικό πένθος για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Στη Ντόχα του Κατάρ για την κηδεία του Χανίγια βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο οποίος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της παλαιστινιακής οργάνωσης, Χαλέντ Μεσάαλ.

Στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες και οι γιοί του Ισμαήλ Χανίγια, Αμπντουσαλάμ και Χεμάμ, ο Φιντάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Μεσάαλ, που είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Χαμάς.

Εκτός από τον Φιντάν στην κηδεία του Χανίγια θα παραστούν εκ μέρους της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος Τζεβνέτ Γιλμάζ και ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version