Κόσμος

Ισπανία: 7 οι νεκροί από το ναυάγιο ανοιχτά του Λανθαρότε

Σε επτά αυξήθηκε ο απολογισμός από το ναυάγιο ενός πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στα ανοικτά του ισπανικού νησιού Λανθαρότε, μετά τον εντοπισμό σήμερα δύο ακόμη πτωμάτων, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης. Τέσσερις άλλοι μετανάστες εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Ανασύραμε δύο πτώματα το πρωί», δήλωσε ο Ισίντορο Μπλάνκο εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης του νησιού που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος των Κανάριων Νήσων στο τηλεοπτικό δίκτυο TVE.

«Έχουμε ανασύρει ήδη επτά πτώματα (από χθες) και έχουμε διασώσει τέσσερις» μετανάστες, πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται με δύο ελικόπτερα και πολλά πλοία, παρά τις πολύ δύσκολες μετεωρολογικές συνθήκες «με κύματα τεσσάρων ή πέντε μέτρων».

Όπως δήλωσαν διασωθέντες, περίπου 15 άνθρωποι επέβαιναν στο πλοιάριο το οποίο απέπλευσε την Παρασκευή, όμως προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η χώρα καταγωγής τους ή η ταυτότητά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται κατά την προσπάθειά τους να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά από τη βορειοδυτική Αφρική φέτος.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Η οικογένεια Μπίμπας λέει ότι δεν έλαβε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των ομήρων           
Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι η Σίρι Μπίμπας και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 από ισραηλινό βομβαρδισμό στον τόπο όπου κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας
Ταυτοποιήθηκε η σορός της Σίρι Μπίμπας ανακοίνωσε η οικογένειά της
Με γραπτό κείμενο το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στους πιστούς και αυτή την Κυριακή - «Δεν πρέπει να εκτεθεί στο κρύο» λένε οι γιατροί
Ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχίζει να νοσηλεύεται στον δέκατο όροφο της πολυκλινικής Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης και πέρασε μια ήσυχη νύχτα
Ο Πάπας Φραγκίσκος