Κόσμος

Ισπανία: Άνδρας μπήκε γυμνός σε αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει μήνυση – Του επιβλήθηκε πρόστιμο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας επικύρωσε σήμερα (11.10.2024) το πρόστιμο, ύψους 1.080 ευρώ, που επιβλήθηκε σε έναν γυμνιστή.

Ο άνδρας εμφανίστηκε γυμνός σε ένα αστυνομικό τμήμα της Ισπανίας και αρνήθηκε να ντυθεί, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αστυνομικών. Του επιβλήθηκε πρόστιμο «επίπληξης» για «ανυπακοή». Το περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Αυγούστου 2020, όπου πήγε «εντελώς γυμνός» σε ένα αστυνομικό τμήμα της Βαλένθια επειδή ήθελε να καταθέσει μήνυση, υπενθύμισε το Ανώτατο Δικαστήριο στην απόφασή του.

Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να ντυθεί, καθώς είχε μαζί του ρούχα, στο σακίδιο που κρατούσε, και «διατάρασσε τη λειτουργία» του τμήματος.

Εκείνος όμως «αρνήθηκε ρητά και κατηγορηματικά» με το επιχείρημα ότι έχει το δικαίωμα να είναι γυμνός.

Ο γυμνιστής αμφισβήτησε το πρόστιμο αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεσή του. Οι εντολές των αστυνομικών «ήταν αναγκαίες για τη διαφύλαξη της τάξης και την ειρηνική συνύπαρξη», εκτίμησε στο σκεπτικό του.

Στην απόφαση δεν αναφέρεται το όνομα του ενάγοντα. Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για τον Αλεχάντρο Κολομάρ, ο οποίος είχε καταδικαστεί και άλλες φορές σε πρόστιμο επειδή γδύθηκε δημοσίως.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 μάλιστα έγινε πρωτοσέλιδο στις ισπανικές εφημερίδες, όταν επιχείρησε να μπει σε ένα δικαστήριο της Βαλένθια φορώντας μόνο… μπότες. Τότε, επρόκειτο να δικαστεί επειδή περιπλανιόταν γυμνός στην πόλη.

Ο γυμνισμός είναι νόμιμος στην Ισπανία από το 1988, όμως στους γυμνιστές μπορεί να ασκηθεί δίωξη εάν διαταράσσουν την τάξη ή αν ενοχλούν άλλα πρόσωπα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ