Κόσμος

Ισπανία: Δικαστήριο απαγορεύει να αφεθεί να πεθάνει βαριά ασθενής!

Δικαστήριο διέταξε νοσοκομείο της Μαδρίτης να κάνει ανάνηψη σε μια ασθενή, σύμβολο της αντιπαράθεσης για το δικαίωμα στην ευθανασία στην Ισπανία.

Μετά τη δικαστική απόφαση, το νοσοκομείο υποχρεώνεται να λάβει όλα τα μέτρα ώστε, εφόσον χρειαστεί, να γίνει ανάνηψη στη γυναίκα που πάσχει από σοβαρή νευροεκφυλιστική πάθηση, δικαιώνοντας τους συγγενείς της που είχαν συγκρουστεί με τους θεράποντες γιατρούς στο θέμα αυτό που κυριαρχεί στην επικαιρότητα στην Ισπανία.

[read4more]

Η περίπτωση της Μαρία Τερέζα Μπλάνο, 54 ετών, παρουσιάζει ομοιότητες με εκείνη του Βενσάν Λαμπέρ στη Γαλλία, ο οποίος αφέθηκε να πεθάνει μετά από μακρά δικαστική διαμάχη, έχοντας περάσει την τελευταία 10ετία σε κατάσταση φυτού.

Η Μπλάνκο έχει νοσηλευτεί περισσότερες από 20 φορές τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορεί να μιλήσει, όμως η οικογένειά της υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να επικοινωνεί, με γκριμάτσες και χαμόγελα.

Ισπανία: Ευθανασία; Όχι, ευχαριστώ!

Το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η 54χρονη, στο προάστιο Αλκαλά δε Ενάρες της Μαδρίτης, θεωρούσε ότι, δεδομένης της κατάστασής της, η ανάνηψη – εφόσον πάθει καρδιακή ανακοπή – θα συνιστούσε μια ανώφελη ιατρική πρακτική.

Όμως οι συγγενείς της πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με ευθανασία – πρακτική που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης στην Ισπανία – και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για να την κρατήσουν στη ζωή.

https://twitter.com/Wikichipi/status/1148710522835144705

Στην απόφασή του το δικαστήριο εκτιμά ότι, δεδομένου ότι η κατάσταση της ασθενούς “παρουσίαζε, στις 8 Ιουλίου 2019, θετική εξέλιξη, δεν υπάρχει λόγος (…) να σταματήσει η χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας”.

Click4more: Πέθανε ο τετραπληγικός ασθενής Βενσάν Λαμπέρ που δίχασε τη Γαλλία

“Η ασθενής νοσηλεύεται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, δεδομένης της κατάστασής της”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο, το οποίο έχει διορία μέχρι την Δευτέρα (15.7.2019) για να ασκήσει έφεση.

“Η οικογένειά της, που θέλει να συνεχίσει να ζει και να μάχεται, την γνωρίζει καλύτερα από τους γιατρούς που λένε ότι δεν πρέπει να της γίνει ανάνηψη”, είπε από την άλλη στους δημοσιογράφους η Πολόνια Καστεγιάνος, η πρόεδρος της ένωσης χριστιανών δικηγόρων που εκπροσωπεί τους συγγενείς της Μπλάνκο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Wall Street Journal: Η Ρωσία ενισχύει τα στρατεύματά της στα σύνορα με το ΝΑΤΟ – Οι ασκήσεις με το όνομα «Δύση»
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται αθόρυβα για την πιθανή σύγκρουση με στρατεύματα του ΝΑΤΟ: Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για αύξηση στρατολογήσεων και ενίσχυση του ρωσικού εξοπλισμού
Στρατιώτης στο Κουρσκ / Φωτογραφία: Reuters 2
Το χάος του μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία μέσα από 10 φωτογραφίες - Καμία θεωρία «δεν αποκλείεται» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός
«Τα φώτα έσβησαν και το μετρό σταμάτησε» περιέγραφαν σαστισμένοι πολίτες ενώ πανδαιμόνιο δημιουργήθηκε σε αεροδρόμια, νοσοκομείο και στους δρόμους
Μπλακ Αουτ στη Μαδρίτη 3
Το βασιλικό πρωτόκολλο «κράτησε» την Κέιτ Μίντλετον και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Το 2005, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος πήγε επίσης μόνος του στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ - παρόλο που επρόκειτο να παντρευτεί την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς την επομένη μέρα της τελετής
Κέιτ Μίντλετον: Το βασιλικό πρωτόκολλο την «κράτησε» και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου 3