Κόσμος

Ισπανία: Η δήλωση ανεξαρτησίας της Καταλονίας θα γίνει τη Δευτέρα

Η κυβέρνηση της Καταλονίας θα μεταβεί τη Δευτέρα (09.10.2017) για να δηλώσει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία μετά από το αιματηρό δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου.

Ο Mireia Boya, ένας νομοθέτης  από την Καταλονία που ανήκει στο κόμμα υπέρ της ανεξαρτησίας της Λαϊκής Ένωσης Υποψηφίων (CUP), δήλωσε στο Twitter ότι μια δήλωση ανεξαρτησίας θα ακολουθήσει μια κοινοβουλευτική σύνοδο τη Δευτέρα για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

“Γνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρχουν αποποιήσεις, συλλήψεις… Αλλά είμαστε έτοιμοι, και σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσει”, τόνισε.

Καταλονία: “Θα δηλώσουμε ανεξαρτησία μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων”

Ο πρόεδρος της Καταλονίας κ. Carles Puigdemont είπε νωρίτερα ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο της περιοχής να δηλώσει την ανεξαρτησία της Καταλονίας.  Θα το έκανε μετά το δημοψήφισμα που η κυβέρνηση και το συνταγματικό δικαστήριο της Ισπανίας χαρακτηρίζει ως παράνομο. Ένα δημοψήφισμα που όπως είπε ψήφισε ένα κομμάτι των Καταλανών.

Καταλονία

“Αυτό πιθανότατα θα τελειώσει μόλις συγκεντρώσουμε όλες τις ψήφους από το εξωτερικό στο τέλος της εβδομάδας και κατά συνέπεια πιθανότατα να δράσουμε το Σαββατοκύριακο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας”, δήλωσε στο BBC.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντάλλαξαν μόνο μία σύντομη χειραψία στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Ωστόσο, στη διάρκεια σύντομης συνομιλίας τους, ο Αμερικανός Πρόεδρος και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμφώνησαν να συναντηθούν σε δεύτερο χρόνο, όπως είπε η εκπρόσωπος της φον ντερ Λάιεν
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
«Ο αδελφός Φραγκίσκος θα προσεύχεται από τον Παράδεισο» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε πώς οι προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών πορεύτηκαν μαζί «την οδό της αφύπνισης των ισχυρών του κόσμου και κάθε ανθρώπου καλής θελήσεως για το προσφυγικό
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Πάπα Φραγκίσκο στη Λέσβο το 2016 1