Παρασκευή, 11 Οκτ.
29oC Αθήνα

Ισπανία: Γάλλος σπάει παγκόσμιο ρεκόρ στη «βουτιά του θανάτου» από 44 μέτρα

Ισπανία: Γάλλος σπάει παγκόσμιο ρεκόρ στη «βουτιά του θανάτου» από 44 μέτρα

Κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ σε ένα από τα πιο ριψοκίνδυνα «αθλήματα» είναι είναι πλέον ένας 22χρονος Γάλλος, καθώς πήδηξε στο νερό από βράχο, ύψους 44 μέτρων, στην Ισπανία, σε μία «βουτιά θανάτου» – death diving, όπως είναι γνωστό. 

Ο λόγος για τον Come Girardot, ο οποίος πήδηξε χωρίς κανέναν προστατευτικό εξοπλισμό από βράχο στον καταρράκτη La Cimbarra κοντά στην πόλη Aldeaquemada στην κεντρική Ισπανία,. καταφέρνοντας να καταρρίψει στη «βουτιά θανάτου» το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ των 41,7 μέτρων.

Σύμφωνα με την CorriereTV, η κατάδυση διήρκησε μόλις τρία δευτερόλεπτα και ο Girardot έπεσε με τα πόδια με ταχύτητα περίπου 106 χιλιόμετρα την ώρα.

«Το να μπω στο κλαμπ των 40 μέτρων ήταν ο στόχος μου από το τελευταίο παγκόσμιο ρεκόρ μου στα 36 μέτρα. Αφού αφού το σχεδίαζα για 8 μήνες επιτέλους συνέβη» έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram.

Μιλώντας στην DailyMail για το κατόρθωμά του, ο 22χρονος εξήγησε ότι το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η αντίστροφη μέτρηση πριν από το άλμα. «Μόλις μετρήσεις μέχρι το τρία, δεν υπάρχει επιστροφή και απλά πρέπει να πηδήξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε τι θα ακολουθήσει για εκείνον τώρα που κατέρριψε ένα παγκόσμιο ρεκόρ, είπε ότι είναι ανοιχτός στο να «δοκιμάσει ένα μεγαλύτερο άλμα στο μέλλον».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις