Δευτέρα, 14 Οκτ.
24oC Αθήνα

Ισπανία: Η αμήχανη στιγμή που όλοι αγνοούν την πριγκίπισσα Λεονόρ

REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

Αυτή είναι η αμήχανη στιγμή που η πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας και διάδοχος του ισπανικού θρόνου απλώνει το χέρι της για χειραψία αλλά μένει με το χέρι… άδειο. 

Η 18χρονη πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας και διάδοχος του ισπανικού θρόνου φόρεσε τη στρατιωτική της σχολή κατά τη διάρκεια δεξίωσης για την Εθνική Ημέρα της Ισπανίας το Σάββατο (12.10.2024) που είναι αφιερωμένη στην κληρονομιά της χώρας σε όλο τον κόσμο.

Είναι η πρώτη φορά που φόρεσε την εν λόγω στολή, αν και είναι η δεύτερη φορά που εμφανίζεται σε στρατιωτική παρέλαση, και στάθηκε στα δεξιά του βασιλιά Φελίπε, αναδεικνύοντας έτσι τον θεσμικό της ρόλο.

Αλλά ενώ οι παρευρισκόμενοι έσφιγγαν με ενθουσιασμό το χέρι των γονιών της, του βασιλιά Φελίπε κα της βασίλισσας Λετίθια, δεν έκαναν το ίδιο με την μεγαλύτερη κόρη τους την πριγκίπισσα Λέονορ.

Σε ένα αμήχανο βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, δείχνει την πριγκίπισσα Λέονορ να απλώνει το χέρι της για μια χειραψία αλλά μία γυναίκα την προσπέρασε αφού όμως προηγουμένως είχε σφίξει το χέρι του βασιλιά και της βασίλισσας.

Κι αυτό δεν ήταν το μόνο ατυχές περιστατικό αφού το σκηνικό επαναλήφθηκε και με άλλους ανθρώπους, με την πριγκίπισσα πάντως να μην πτοείται και να παραμένει χαμογελαστή και ευδιάθετη.

Από τον Αύγουστο του 2023, η πριγκίπισσα Λεονόρ βρίσκεται στη Γενική Στρατιωτική Ακαδημία του Στρατού όπου ξεκίνησε την εκπαίδευσή της αφού στο μέλλον, όταν θα είναι βασίλισσα, θα είναι η ανώτατη αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

REUTERS/Isabel Infantes REUTERS/Isabel Infantes REUTERS/Isabel Infantes

Φέτος η στρατιωτική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 στρατιώτες, ήταν μικρότερη λόγω της έντονης βροχόπτωσης που έπεσε το πρωί στη Μαδρίτη.

Τα ισπανικά Μέσα σχολίασαν ότι ο καιρός δεν πτόησε την 52χρονη βασίλισσα που, ακόμα και υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες επένδυσε σε ένα κόκκινο μακρύ φόρεμα. 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις